English
Nederlands
 Supplier sign in
Home
STAY INFORMED
Subscribe to our monthly newsletter.
Your email address will never be disclosed to any third party.
Read our privacy notice.

     

MAGAZINE

Solids Processing 2020-3 16-06-2020
Flip through the digital edition of the complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
6x per jaar te ontvangen
Solids Processing 2020-3
Prefab kunststof opslagtanks worden steeds groter. Slimme persluchtsystemen maken proces en onderhoud beter beheersbaar. Welke blijvende invloed heeft het coronavirus op de onderhoudssector?

Issue date: 16-06-2020
Het nieuwe normaal in het coronatijdperk Editorial
Het nieuwe normaal in het coronatijdperk
Editorial De coronacrisis houdt Nederland stevig in zijn greep, maar de lockdown heeft de bulkindustrie niet lamgelegd. Zeker niet. Uit gesprekken met leveranciers en inside informatie uit de industrie blijken er soms ronduit hectische tijden te beleven. Daarover zo meer. Anders dan in bijvoorbeeld ItaliŽ, waar in het noorden fabrieken weken op slot gingen, gaat de bedrijvigheid hier door.
page 3
Megagrote kunststof opslagtanks voor meststoffenfabrikant Kunststof steeds populairder
Megagrote kunststof opslagtanks voor meststoffenfabrikant
Kunststof steeds populairder Acht enorme kunststof tanks gingen onlangs op weg naar de Duitse vestiging van meststoffenfabrikant Soepenberg. De megagrote siloís werden geprefabriceerd in de fabriek van M.I.P. in Moerdijk. Het bedrijf ziet de vraag naar steeds grotere kunststof tanks voor de opslag van droog en nat bulkgoed gestaag groeien.
page 12
Transtech digitaliseert inspectie stofafzuigsystemen Veiligheid
Transtech digitaliseert inspectie stofafzuigsystemen
Veiligheid bestaande klant worden in de eerste ronde alle relevante gegevens digitaal vastgelegd. Dit geeft een compleet overzicht van de Ďinstalled baseí en de initiŽle conditie: een soort nulmeting en een goede basis voor het inplannen van (toekomstig) onderhoud en optimalisatie.
page 17
LDL en OHV samen in LANDD Group
LDL en OHV samen in LANDD Group
LDL Bulkhandling BV in Ede en OHV Bulkhandling BV in Tegelen zijn ondergebracht in de LANDD Group (van Leuven AND van Deelen). Met de nieuwe vestiging in Tegelen kan de LANDD Group de groeiende markt in Zuid-Nederland, BelgiŽ en Duitsland nog beter bedienen. LDL Bulkhandling BV is sinds 2011 gevestigd op een fraaie zichtlocatie op de hoek van de A30 en A12 in Ede. Het ruime pand bestaat uit een modern kantoor en een grote, volledig toegeruste productiehal. Het bedrijf onder leiding van Evert-Jan van Leuven en Jan van Deelen ontwerpt, bouwt, monteert ťn onderhoudt installaties voor het interne transport en de opslag van droge stoff en. De projecten worden gerealiseerd in nauw overleg met de opdrachtgevers en overeenkomstig alle geldende normen en richtlijnen.
page 18
Schroefwarmtewisselaar op maat Warmtewisselaars
Schroefwarmtewisselaar op maat
Warmtewisselaars Om zijn Celsius schroefwarmtewisselaars precies op specificatie te leveren werkt Van Beek nauw samen met de klant en andere industriŽle partners. Maatwerk is essentieel, want het verwarmen, koelen of drogen van een vaste stof verschilt sterk per product, proces en zelfs batch.
page 20
Slijtage aanpakken met versterkte polyurethaanpanelen Bestseller
Slijtage aanpakken met versterkte polyurethaanpanelen
Bestseller Toepassing van versterkte, elastische polyurethaan beschermt transportband overstortpunten, zeefinstallaties, glijgoten, zeefuitlopen, elevatoronderdelen en andere stortpunten in siloís en bunkers. Een betere en langdurige oplossing om slijtageproblemen te voorkomen.
page 23
Persluchtsystemen met industrie 4.0-technologie Perslucht
Persluchtsystemen met industrie 4.0-technologie
Perslucht Slim aangestuurde compressoren spelen een sleutelrol in dit gestroomljjnde winnings- en productieproces van kalksteengroeve tot gebruiksklaar cement. Door technologie en processen te integreren is het procesverloop beter te beheersen en wordt onderhoud voorspelbaarder.
page 24
Veilige apparatuur voor een veilige werkomgeving ATEX-proof
Veilige apparatuur voor een veilige werkomgeving
ATEX-proof Poederverwerkingsspecialist Hosokawa Micron helpt klanten met nieuwe ťn bestaande meng-, droog- en agglomereerapparatuur om te zorgen dat hun apparatuur en hele proceslijn voldoet aan de ATEX-richtlijnen. Het bedrijf kijkt naar de veiligheid van elke individuele machine, maar ook naar de verbindingen tussen apparaten en de klantspecifieke procesomstandigheden.
page 28
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER
Newsletter archive
Follow us
Linked
MAGAZINE
Subscriptions
Service and contact
ContactDisclaimerPrivacyAdvertising