Het Coperion Recycling Innovation Center is operationeel

icon.highlightedarticle.dark Proefinstallaties
221 bekeken 4 december 2023
Het Coperion Recycling Innovation Center
Het Coperion Recycling Innovation Center | Foto: Coperion
Article image of: Het Coperion Recycling Innovation Center is operationeel
Coperion Recycling Innovation Center | Foto: Coperion

Coperion lanceert haar Recycling Innovation Center, een hightech testfaciliteit voor kunststofrecycling. Klanten kunnen elke stap van het proces testen, optimaliseren en duurzame oplossingen ontwikkelen.

Hightech testcentrum voor kunststofrecyclingtoepassingen

Coperion heeft met succes haar nieuwe Recycling Innovation Center gelanceerd. In dit hightech testcentrum voor kunststofrecyclingtoepassingen kan elke stap van het recyclingproces – van materiaalbehandeling en doseren tot compounding, pelletisering, materiaalnabewerking en ontgeuring – worden getest.

Er zijn uitgebreid uitgeruste recyclingsystemen beschikbaar die op talloze manieren kunnen worden aangepast, afhankelijk van de specifieke eisen van het te produceren recyclaat.

Het nieuwe Recycling Innovation Center van Coperion is de perfecte aanvulling op het Herbold Meckesheim Test Center, waar klanten de mechanische voorbehandeling van plastic kunnen simuleren en testen, waardoor klanten uit de eerste hand de aanzienlijke vermindering van organische onzuiverheden kunnen ervaren door bijvoorbeeld gebruik te maken van het warm-was-systeem van Herbold Meckesheim. Herbold Meckesheim maakt sinds 2022 deel uit van de Recycling Business Unit van Coperion.

High-end recycling systemen

Het Recycling Innovation Center is gevestigd in Niederbiegen, vlakbij Weingarten, Duitsland, direct grenzend aan het bestaande Testcentrum voor de behandeling van bulkgoederen van Coperion.

Naast eigen onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten zijn er eerste tests uitgevoerd voor klanten, waarbij nieuwe, duurzame producten en recyclingprocessen werden ontwikkeld en getest.

De procesingenieurs van Coperion kunnen de beschikbare recyclingtechnologieën zodanig aanpassen dat de re-compounds met de hoogst mogelijke efficiëntie worden vervaardigd en tegelijkertijd een consistent hoog niveau van productkwaliteit behouden blijven.

De behaalde resultaten kunnen vervolgens moeiteloos worden opgeschaald naar productieniveau dankzij de betrouwbaarheid van de Coperion-technologieën.

Elke nieuwe technologische ontwikkeling van Coperion die de recycling van kunststoffen optimaliseert, is geïntegreerd in het machinepark van het Recycling Innovation Center en kan daar worden getest.

  • Op het gebied van materiaaltransport is bijvoorbeeld het energiezuinige Fluidlift ecodry-flitsdroogproces beschikbaar: het vocht dat na het wasproces in recyclingmalen achterblijft, wordt tijdens het materiaaltransport verminderd.
  • Bovendien zijn de Mix-A-Lot bulkmixer, die voormengsels van flakes, poeder en granulaat, en de innovatieve buffer-hopper-oplossing met behulp van het ARW-afvoerroerwerk en de Smart Weigh Belt (SWB) feeder in het systeem geïntegreerd.
  • Coperion heeft ook de ZS-B MEGAfeed zijaanvoer geïnstalleerd, speciaal voor het extruderen en compounderen van kunststofrecyclaten met stortdichtheden vanaf 20 kg/m³ bij hoge doorvoersnelheden. Met zijn innovatieve ontwerp verwerkt de ZS-B MEGAfeed flakes en vezels zodanig dat ze in grote hoeveelheden in een ZSK-dubbelschroef extruder kunnen worden ingevoerd zonder energie-intensief verdichten.

“Het nieuwe Recycling Innovation Center laat zien hoe belangrijk het voor ons is om technologie vooruit te helpen die onze klanten helpt te werken aan meer duurzame oplossingen en een functionerende circulaire economie. Het Recycling Innovation Center biedt de ideale omgeving, zowel voor onze eigen onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten als voor onze klanten, om de uitdagingen van kunststofrecycling het hoofd te bieden”, aldus Frank Lechner, General Manager Process Technology en Research & Development bij Coperion.

“Met dit nieuwe Recycling Innovation Center bevinden we ons in een positie waarin we het volledige recyclingproces van kunststoffen kunnen simuleren. Onze klanten kunnen het volledige proces testen, van de mechanische voorbehandeling van kunststoffen in het Herbold Meckesheim Testcentrum tot aan het compounderen en pelletiseren, voordat ze de investering doen. Als leverancier van complete recyclingsystemen zijn we er erg trots op dat we onze klanten deze enorme toegevoegde waarde kunnen bieden”, aldus Massimo Serapioni, General Manager van Coperion’s Recycling Business Unit.

Geschreven door

Logo van:Het Coperion Recycling Innovation Center is operationeel

Coperion NV

Coperion N.V. is een 100 % dochter van Coperion GmbH, de wereldwijde markt- en technologieleider voor compounderen, extruderen, materials handling, gravimetrisch doseren en bijbehorende service. Coperion is uw partner in... Lees meer