MiFood creëert wetenschappelijk bewezen gezonde mixen met maatwerk R&D-lijn

icon.highlightedarticle.dark Onderzoek
173 bekeken 24 januari 2024
Raymond Nolet, oprichter van MiFood, bij de R&D-lijn
Raymond Nolet, oprichter van MiFood, bij de R&D-lijn | Foto: Dinnissen
Article image of: MiFood creëert wetenschappelijk bewezen gezonde mixen met maatwerk R&D-lijn
De vacuümcoater in de R&D-lijn van MiFood. | Foto: Dinnissen

Samen met het Nutritional Concepts Lab (een voedingslaboratorium van de Brightlands Campus Greenport Venlo), heeft Dinnissen een innovatieve lijn ontwikkeld om groente en fruit te verwerken tot gezonde consumentenproducten.

Driejarige humane food interventie studie

De initiatiefnemer van het Nutritional Concepts Lab en grondlegger van de nieuwe lijn, is MiFood: ontwikkelaar van weerstand verhogende groente- en fruitproducten. Raymond Nolet, de oprichter van MiFood, richt zich op het behoud van gezonde stoffen in groente en fruit tijdens de verwerking.

Om de werking van deze inhoudsstoffen wetenschappelijk te onderbouwen, is een driejarige humane foodinterventiestudie uitgevoerd met 200 deelnemers.

Geavanceerde productielijn

Het doel van MiFood is om een methode te ontwikkelen waarbij de oorspronkelijke concentratie van alle gezonde bioactieve stoffen bewaard blijft, terwijl de voedingsstoffen optimaal beschikbaar worden gemaakt voor consumptie.

MiFood en Dinnissen hebben samen in het D-Innocenter (de R&D-afdeling van Dinnissen) de mogelijkheden verkend voor een dergelijke geavanceerde productielijn. In dit artikel lees je over de lijn die is ontwikkeld en de samenwerking die nodig was om dit te bereiken.

Customer Story MiFood icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:MiFood creëert wetenschappelijk bewezen gezonde mixen met maatwerk R&D-lijn

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer