Samen met het Nutritional Concepts Lab (een voedingslaboratorium van de Brightlands Campus Greenport Venlo), heeft Dinnissen een innovatieve lijn ontwikkeld om groente en fruit te verwerken tot gezonde consumentenproducten.
De initiatiefnemer van het Nutritional Concepts Lab en grondlegger van de nieuwe lijn, is MiFood: ontwikkelaar van weerstand verhogende groente- en fruitproducten. Raymond Nolet, de oprichter van MiFood, richt zich op het behoud van gezonde stoffen in groente en fruit tijdens de verwerking.
Om de werking van deze inhoudsstoffen wetenschappelijk te onderbouwen, is een driejarige humane foodinterventiestudie uitgevoerd met 200 deelnemers.
Het doel van MiFood is om een methode te ontwikkelen waarbij de oorspronkelijke concentratie van alle gezonde bioactieve stoffen bewaard blijft, terwijl de voedingsstoffen optimaal beschikbaar worden gemaakt voor consumptie.
MiFood en Dinnissen hebben samen in het D-Innocenter (de R&D-afdeling van Dinnissen) de mogelijkheden verkend voor een dergelijke geavanceerde productielijn. In dit artikel lees je over de lijn die is ontwikkeld en de samenwerking die nodig was om dit te bereiken.
Customer Story MiFood