Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

MAGAZINE

Solids Processing 2020-1 25-02-2020
Blader door de digitale editie van het complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
6x per jaar te ontvangen
Solids Processing 2020-1
Infographic: Vacuümdrogen en coaten in één processtap; Nieuwbouw: Fakkert automatiseert productie biologische diervoeders; Recycling: Duurzame baksteen uit circulaire bouwmaterialen

Verschenen: 25-02-2020
Duurzaamheidsstrategie editorial Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur
Duurzaamheidsstrategie
editorial Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur Gaat circulariteit het denken en doen in de bulkindustrie drastisch veranderen? Het antwoord is ‘ja’! In feite is dit proces al aan de gang. Dit geldt zowel voor de machinebouw als de productiekant en gaat ook meetellen bij de bouw van fabrieken. Circulaire machines zijn misschien nog geen gemeengoed in onze sector, maar dit gaat wel meer en meer komen c.q. geëist worden.
pagina 3
Vacuümdrogen en coaten in één stap
Vacuümdrogen en coaten in één stap
De Lindor Capsule droogt ingrediënten onder vacuüm en bij een temperatuur van < 70 °C; bij farmaproducten zelfs bij < 50 °C. Ook kan hij drogen en coaten in dezelfde processtap. 1. Aanvoer vochtig poeder of granulaat; 2. Vacuümklep; 3. Vloeistof voor coating of impregneren (optioneel); 4. Speciale vacuümafdichting; 5. Afvoerkanaal lucht en waterdamp; 6. Vacuümpomp; 7. Verwarmde, draaiende trommel onder vacuüm; 8. Uitstroom droog product
pagina 8
Fakkert automatiseert productie biologische diervoeders
Fakkert automatiseert productie biologische diervoeders
De nieuwe fabriek en winkel van Fakkert Diervoeders in Heino. Een nieuwe volautomatische fabriek voor de productie van biologische kwaliteitsvoeders maakt Fakkert Diervoerders klaar voor de toekomst. Een verouderd machinepark en de noodzaak tot schaalvergroting waren reden voor de nieuwbouw in Heino. De oude hal en de fabriek gingen tegen de vlakte omdat nieuwbouw goedkoper bleek te zijn dan verbouw.
pagina 10
Duurzame baksteen uit circulaire bouwmaterialen
Duurzame baksteen uit circulaire bouwmaterialen
Circulaire baksteen veroorzaakt 30-35% minder CO2-uitstoot dan ‘gewone’ baksteen. De duurzame Urbricks met Komo-keur komen uit Steenfabriek Douveren. New Horizon regelt de toevoer van de grondstoffen – reststromen als glas, steengranulaat en slibresiduen – en verzorgt de verkoop van het eindproduct. Het idee om keramische producten uit afval te maken kwam bij Michiel Coumans al tijdens zijn studie technische bedrijfskunde op.
pagina 14
Kwaliteitscontrole van bonenkoffie  bij UCC Coffee Benelux
Kwaliteitscontrole van bonenkoffie bij UCC Coffee Benelux
Bij UCC Coffee Benelux in Bolsward worden de koffiebonen afkomstig van een steekproef van een nieuwe lading gebrand. Daar wordt vervolgens koffie van gezet en die wordt getest op sensorische eigenschappen. Op de foto is Frans Pyter Terpstra, melangeur en Q-grader, aan het werk bij de monsterbranders. Bij binnenkomst van een nieuwe lading groene bonen beoordeelt de kwaliteitsdienst de koffie op verschillende specificaties, zoals uiterlijk en smaak.
pagina 20
Solids Processing World
Solids Processing World
Transportbanden voor Australische mijnen. De keuze voor Promet Mining & Metals als vertegenwoordiger heeft de verkoop van CenTrax transportbanden aan de Australische mijnbouw vleugels gegeven. Zo zijn er alleen het eerste jaar sinds de samenwerking in 2018 maar liefst 110 belt trackers geleverd, waarvan 52 stuks geïnstalleerd in een nikkelmijn. Promet Mining & Metals heeft jarenlange ervaring met het optimaliseren van transportbandinstallaties.
pagina 22
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren