Nederlands
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Kort nieuws
13-04-2021  |  242x
Deel dit bericht

Semi-automatisch verpakken van veevoeders bij AgriV

Een snelle, efficiŽnte en ergonomische verpakkingsmethode

Automatisch verpakken komt in verschillende vormen en maten. Daarom werken wij steeds op maat. Zo ook bij veevoederproducent AgriV, die zijn manuele verpakkingslijn wilde upgraden naar een snellere, efficiŽntere en ergonomische verpakkingsmethode. Een semi-automatische lijn bleek de geschikte oplossing.

Het dierenvoeder komt uit de menginstallatie op een transportband. Van daaruit wordt het voeder ofwel naar de afzakinstallatie gestuurd, ofwel naar het big bag vulstation.

Via de afzakintallatie

In de nieuwe opstelling hangt een medewerker lege zaken klaar in de machine en begeleidt de gevulde zakken naar de sluitlijn. Hier kleeft hij het geprinte label op de zak.

Een Winner robotpalletiser neemt het zwaarste werk over en stapelt de gevulde zakken direct op de palletwikkelaar, die de gestapelde pallet wikkelt: klaar voor transport.

Via het big bag station

Het gemengde product wordt vanop de band in 1 keer in het big bag station gestort. De big bags (van 500 kg) staan klaar op een pallet en kunnen gemakkelijk vervoerd worden.

Het resultaat

Vroeger kon AgriV tot zoín 50 zakken per uur afvullen en verpakken. Dankzij hun vernieuwde lijn halen zij nu tot wel 200 zakken per uur. De medewerker die de lijn bedient, kan de zwaardere taken overlaten aan de machine.

Bedrijfsinformatie

PORTALS
solidsprocessing.nl Schuettgut-Portal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren