Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Stofemissiemeters
Selecteer
Stofemissiemeters
Filterbewaking  
Stofemissiemeters
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Inline stofemissiecontrole voor volledige borging kwaliteit Minelco levert magnetiet, ATH, dolomiet en mica
Inline stofemissiecontrole voor volledige borging kwaliteit
Minelco levert magnetiet, ATH, dolomiet en mica Minelco houdt zich bezig met de toelevering van mineralen voor de industrie. Een groot gedeelte wordt slechts op- en overgeslagen door het bedrijf, maar daarnaast is er een stroom die wordt gemalen, gezeefd en verpakt voor aflevering als halffabrikaat. Willibrord Voets, project en quality manager, vertelt hoe belangrijk de inline stofmeting is op het emissiepunt dat bij die verwerkingsunit hoort.
Solids Processing 2013-1, p.56
TBK en DCP: Bundeling van kracht en expertise Processing van stortgoed van A tot Z, schoon en stofvrij
TBK en DCP: Bundeling van kracht en expertise
Processing van stortgoed van A tot Z, schoon en stofvrij Sinds januari 2011 maakt DCP Dust Control deel uit van de TBK Group. Door de overname ontstond een bedrijf dat kennis, kunde en ervaring in leveren, optimaliseren en onderhouden van transportbandsystemen koppelt aan procesengineering voor de beheersing van stofemissies. Bovendien bedient TBK Group sinds die overname een nog bredere markt, van de recyclingbranche tot de voedingsmiddelenindustrie.
Solids Processing 2011-4, p.44
Producent van vuurvast keramiek pakt vergaand emissies aan Almaar ‘groener’ Almatis
Producent van vuurvast keramiek pakt vergaand emissies aan
Almaar ‘groener’ Almatis Bedrijven zien milieueisen als een loden last en zullen zich nooit verder inspannen dan de normen die de regelgeving stelt. Mis, steeds meer bedrijven steken de overheid in milieuambities naar de kroon. Een stofvrij en steeds schoner productieproces levert het in de Botlek gevestigde Almatis ook nog eens geld op.
Solids Processing 2011-2, p.44
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Hitma Groep B.V.
Optyl BVBA
VDC-Verhoeven Dust Control
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Stoffilterbewaking, ook voor lage stofconcentraties Stofemissie-analyser D-R 320 van Durag
Stoffilterbewaking, ook voor lage stofconcentraties
Stofemissie-analyser D-R 320 van Durag Het meten van stof stelt u in de staat de filters in uw proces te bewaken. Een goede monitoring van stofconcentraties kan zelfs een shutdown van uw proces voorkomen. De laatste generatie stofemissie analysers van Durag maken de bewaking van stoffilters eenvoudig en besparen u veel tijd. Met de juiste in-situ stofanalyser meet u zelfs de laagste stofconcentraties. De nieuwste generatie stofemissie analyser van Durag maakt gebruik van lichtverstrooiings techniek. Het unieke optische systeem maakt een meting door het kanaal mogelijk zonder dat uitlijnen en handmatige aanpassingen nodig zijn. Monteren is eenvoudig op een standaard flens en de geïntegreerde perslucht regulering en control zorgt voor een langere levensduur van het instrument. De stofemissie analyser D-R 320 van Durag is toepasbaar binnen uiteenlopende processen en heeft uitgebreide eigenschappen en mogelijkheden; - EN-15267-3 gecertificeerd - Qal 1 gecertificeerd voor een meetbereik: 0 – 7,5 mg/m3
18-04-2016  |  3909x  |  Productnieuws  | 
De nieuwe generatie stofemissie analysers Meet zelfs de laagste stofconcentraties
De nieuwe generatie stofemissie analysers
Meet zelfs de laagste stofconcentraties Het continu meten van stofemissie is voor de industrie steeds belangrijker door de wettelijke eisen waaraan moet worden voldaan. Met behulp van stofmetingen kunt u het productieproces bewaken en tijdig bijsturen. De nieuwe generatie lichtverstrooiing analyser van Durag meet door zijn hoge gevoeligheid zelfs de laagste stofconcentraties. De nieuwe stofemissie analyser van Durag (DR-320) is standaard uitgerust met een uniek optisch systeem die meting door het hele kanaal mogelijk maakt. De installatie is eenvoudig doordat er op slechts 1 plaats in het kanaal gemonteerd wordt. Het grote voordeel hiervan is dat uitlijnen en handmatige aanpassingen in het proces niet nodig zijn. De analyser is EN-15267-3 gecertificeerd en geschikt voor continue meting van stofconcentraties in kanalen van 0,7 tot 20 meter, standaard tot 600°C. Wilt u weten wat een stofemissie meting voor uw proces kan betekenen? Neem dan contact op met Inventech Benelux.
08-05-2014  |  5245x  |  Productnieuws  | 
Tribo-elektrische sensor ATEX zone 22 FRE06Ex met geïntegreerde display
Tribo-elektrische sensor ATEX zone 22
FRE06Ex met geïntegreerde display Vanwege de voortgaande aanscherping van milieueisen is het operationeel houden van een moderne stofafscheider/ filterinstallatie zonder permanente emissiebewaking bijna niet meer denkbaar. Hét nadeel bij veel bewakingssystemen is de gevoeligheid ervan voor vervuiling en de hiermee gepaard gaande kosten voor instandhouding. Fiktech B.V. levert Tribo-elektrische sensoren die nauwkeurig zijn, robuust en eenvoudig in montage en onderhoud. Nieuw op dit gebied is de FRE06Ex met ingebouwde display én keuzemogelijkheid uit meerdere meetsondes. Deze unit is geschikt voor montage in ATEX zone 22 (meetsonde zone 20). Beschikbaar zijn drie potentiaalvrije schakelcontacten en één analoog uitgangsignaal 4-20 mA t.b.v. continue bewaking. Afhankelijk van de toepassing kan gekozen worden uit meetsondes met ronde, rechthoekige of in vleugeltype uitvoering. De optimale keuze wordt onder meer bepaald door de aard van het stof en de heersende luchtsnelheid in de leiding. De
12-11-2007  |  3942x  |  Productnieuws  | 
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren