Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Ontstoffingstechniek
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Fijnstof tot briketten geperst bij zaadproducent Syngenta
Fijnstof tot briketten geperst bij zaadproducent Syngenta
Herding heeft voor de productielocatie van zaadproducent Syngenta in Enkhuizen een ontstoffingssysteem ontworpen en geïnstalleerd voor het afvangen van fijnstof. Onderdeel van dit systeem is een briketteerpers van Falach die het fijnstof tot briketten perst. De pers heeft een voorraadtrechter met niveausensor. Zodra de niveausensor product registreert, wordt de pers actief. Het stof wordt dan samengeperst en afgevoerd naar de afvalcontainer. De persinstallatie perst 50 kilo stof tot briketten, waardoor het afvalvolume met een factor 6 vermindert. Op de uitvoer van de pers is een wiel geplaatst. Zolang er product wordt afgevoerd draait dit wiel. Is er geen afvoer meer, dan stopt het wiel en gaat de pers op stand-by. Zodra de niveausensor in de voorraadtrechter weer product registreert, wordt de pers weer actief en begint de cyclus opnieuw.
Solids Processing 2019-1, p.16
Zaadveredelaar Syngenta vernieuwt filterinstallaties Site-brede aanpak van stofproblematiek
Zaadveredelaar Syngenta vernieuwt filterinstallaties
Site-brede aanpak van stofproblematiek Stof dat vrijkomt bij het verwerken en verpakken van zaden vormt een reëel gevaar voor mens en proces. Stofexplosies veroorzaken bedrijfsschade, (fijn)stof veroorzaakt gezondheidsschade. Met het innoveren van de filterinstallaties sloeg zaadveredelingsbedrijf Syngenta Seeds Nederland twee vliegen in één klap. De moderne zaadveredelaars zijn hightechbedrijven die met hoogwaardige apparatuur werken, maar die ook kampen met hele down-to-earth problemen, zo blijkt bij Syngenta Seeds Nederland. Dit is de eerste groentezaadveredelaar die kiest voor een grootschalige aanpak van de stofproblematiek.
Solids Processing 2018-6, p.10
 Fijnstof te lijf met onstoffingsinstallatie Ontstoffing: Matthias Vanheerentals
Fijnstof te lijf met onstoffingsinstallatie
Ontstoffing: Matthias Vanheerentals Jan De Nul Group heeft een splinternieuwe ontstoffingsinstallatie geplaatst in zijn nieuwe schrijnwerkerij in Aalst. De installatie zuigt houtstof en hout krullen afkomstig van de houtbewerking af. Werknemers ademen zo minder fijnstof in en werktuigen en snijgereedschap slijten minder snel. De optionele luchtrecirculatie zorgt voor besparing op de energiefactuur. Jan de Nul Group staat vooral bekend om de baggeractiviteiten waarin ze wereldwijd markt - leider zijn. Daarnaast zijn ze actief in offschore diensten, civiele werken en milieuwerken. In het kader van hun civiele werken opende ze één jaar terug de grootste timmerfabriek in de sector, met een oppervlakte van 2.300 vierkante meter, om bekistingen voor de bouw in elkaar te timmeren. De wereldspeler pakte het probleem van houtstof en houtkrullen meteen groot aan. Nogal wat tim - merfabrieken zien dat probleem over het hoofd, maar bij Jan De Nul wilden ze het meteen met een volwaardige industriële toepassing oplossen. “Als er te veel houtstof rondvliegt op de werk - vloer, dan sta je er binnen de kortste keren met je voeten in en kan je er op uitglijden”,
Solids Processing 2017-5, p.16
Meer items (11)
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Airtechnic Solutions bvAMKCO Europe BVBienfait BVBOS NederlandEuro Manchetten & Compensatoren BV
Filcoflex BVJongerius B.V. Lampe GroupNederman Nederland BVOptyl BVBA
PROMATI nv/saTBK Group BVTranstech Industrieservice BVTrios LuchttechniekVDL Industrial Products b.v.
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Formula Air en ENS leveren Smog Free tower in Rotterdam Een innovatie van het hoogste niveau
Formula Air en ENS leveren Smog Free tower in Rotterdam
Een innovatie van het hoogste niveau Formula Air ontwikkelde in samenwerking met ENS Europe en Daan Roosegaarde een SMOG Free Tower. Het systeem werkt op basis van positieve ionisatie. De fijnstof deeltjes in de lucht worden geladen en uit de lucht gefilterd. De inwoners van Rotterdam kunnen zo weer genieten in een park met zuivere lucht. Fijnstof is een van de meest schadelijke stoffen die luchtverontreiniging veroorzaakt. Het bestaat uit kleine, zwevende stofdeeltjes met een diameter van minder dan 10 μm, ook wel PM10 genoemd. Hoe kleiner de deeltjes, hoe dieper ze door inademing doordringen in de luchtwegen. In alle grote steden ervaren ze problemen met deze vervuiling. Maar in Rotterdam hebben ze nu een oplossing gevonden.
10-09-2015  |  4661x  |  Productnieuws  |   | 
WAM Holland introduceert Wamflo food type FNX20 ATEX gecertificeerd en conform EG 1935/2004-richtlijn
WAM Holland introduceert Wamflo food type FNX20
ATEX gecertificeerd en conform EG 1935/2004-richtlijn WAM Holland heeft een nieuw filter in haar programma…..de Wamflo food type FNX200, resultaat van decennialange ervaring in ontstoffingstechniek. WAMFLO Food is volledig ATEX gecertificeerd en voldoet aan de EG 1935/2004-richtlijn, waarmee dit ontwerp tegemoet komt aan de eisen van de hedendaagse voedingsmiddelenindustrie. Losse onderdelen en zogenaamde “holle ruimtes” behoren met dit filter tot het verleden. Alle opties en uitvoeringen van de WAMFLO filterreeks zijn leverbaar in deze Wamflo food uitvoering. Hiermee is de Wamflo food uitstekend inzetbaar bij de ontvangsthoppers in pneumatisch transportinstallaties. Via een servicedeur met innovatief twistlock-vergrendelingssysteem zijn de filterelementen toegankelijk. Voor centrale afzuiging kan dit filter voorzien worden van een ventilator, luchtregelklep en demper. Als silo-ontluchtingsfilters wordt de Wamflo food uitgevoerd met scharnierbaar deksel voor snelle en efficiënte inspectie en service. Het filterhuis
09-06-2015  |  5412x  |  Productnieuws  | 
PM-Tec  fijn stof filtermedium met een PTFE membraan
PM-Tec fijn stof filtermedium met een PTFE membraan
De nieuwe PM-Tec productlijn voldoet aan de hoogste eisen voor filtermedia voor industriële filtratie. De nieuwe productlijn bestaat uit zowel synthetische media als glasmedia. De filtermedia, afkomstig uit de fabriek van BWF Envirotec, staat garant voor zekerheid en hoge kwaliteit. De PM-Tec productlijn bestaat uit een medium waarop een teflon membraan is gelamineerd. Het filtermedium is hierdoor uitermate geschikt voor fijn stof filtratie. Voordelen van PM-Tec filter media in een oogopslag: - Scheiding van zeer fijne stofdeeltjes - Geen penetratie van de stof in het substraat - Uitstekende reinigende eigenschappen door middel van een glad, anti-klevend oppervlak - Minimale emissieniveau, zero emission is bijna mogelijk - Constant drukverschil - Constante gas volumestroom - Lange levensduur en een hoge productiviteit Filtratie heeft door de jaren heen een enorme vlucht genomen. De succesformule? Het juiste filter op de juiste plaats en regulier onderhoud.
06-06-2013  |  5244x  |  Productnieuws  | 
Laat meer zien (8)
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren