Alles over processing en handling van droge stoffen, stortgoed, bulk

SolidsProcessing.nl
Zoeken

       

       

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

16-06-2017

Verbeter productkwaliteit met speciale trillende zeef

Printversie
Stuur per email
Twitter dit bericht
Deel op LinkedIn

Unieke dubbellaagse hygiŽnische trillende zeef garandeert de consistentie van tabletten

Op maat gemaakte farmazeef

Op maat gemaakte farmazeef

Bij de productie van farmaceutische producten zijn hygiŽne, kwaliteit en consistentie van het eindproduct van groot belang. HygiŽnische apparatuur is nodig voor het hele proces, van het schiften van hulpstoffen en werkzame farmaceutische bestanddelen tot het verkrijgen van een coherente tabletgrootte en afwerking.

Het is vaak moeilijk om nieuwe machines in bestaande proceslijnen in te passen. De krappe ruimtes bieden vaak niet genoeg plek voor een nieuw apparaat of het onderhoud ervan, en de introductie van een nieuw proces vormt dan ook een uitdaging voor productiemanagers.

Een toonaangevende farmaceutische producent had dergelijke problemen en kon de consistentie van een serie farmaceutische tabletten niet garanderen. Daarom werd een OEM geraadpleegd om een filteroplossing te vinden. Het bedrijf werd in contact gebracht met Russell Finex, een bedrijf met meer dan 80 jaar ervaring in de farmaceutische sector, voor levering van een hygiŽnische trillende zeefmachine.

De tabletten bleven af en toe aan elkaar kleven waarbij zich clusters van twee of drie tabletten vormden. Batches van het eindproduct werden met de hand geschift om deze inconsistenties te verwijderen, een zeer tijdrovend en arbeidsintensief proces. Ook werden stof en gebroken tabletten in de uiteindelijke batches product aangetroffen, en ook die moesten worden verwijderd.

De fabrikant zocht dus een oplossing voor het scheiden van goede tabletten en de samengeklonterde tabletten en stof. Meestal wordt voor een dergelijke toepassing een grote industriŽle separator gebruikt. Vanwege de beperkte hoogte van de productielijn was echter een compacte oplossing nodig.

Na overleg met Russell Finex werd besloten dat een 900mm Russell Compact Sieveģ de ideale oplossing zou zijn gezien de vereisten. Deze industriŽle trilzeven kan op hoge snelheid natte en droge producten zeven en past perfect in productielijnen waar ruimte een beperkende factor is.

De conventionele Russell Compact Sieveģ heeft een enkele laag, voor het scheiden van twee soorten materiaal. In dit geval waren er echter drie soorten materiaal: de samengeklonterde tabletten, de goede tabletten en het stof. Aan de reguliere Russell Compact Sieveģ werd daarom een extra zeeflaag toegevoegd waardoor drie soorten materiaal kunnen worden afgezonderd, en waardoor dus de samengeklonterde tabletten en het stof van de goede tabletten kunnen worden gescheiden. Met slechts een minimale toename in hoogte past deze machine gemakkelijk in de bestaande productielijn, terwijl de productiesnelheid er niet onder lijdt.

De Russell Compact Sieveģ kan gemakkelijk en zonder gereedschap worden verwijderd en gereinigd. Daarmee wordt uitval voorkomen en is een hygiŽnische omgeving gegarandeerd. Snel uit elkaar halen betekent ook dat de schermen eenvoudig kunnen worden verwisseld.

  Kort nieuws Geplaatst: 16-06-2017       Getoond: 518x  

Meer informatie

Contacteer Russell Finex hier
  ► Contacteer Russell Finex hier

Bedrijfsinformatie

 
 .
 .
 .