Alles over processing en handling van droge stoffen, stortgoed, bulk

SolidsProcessing.nl
Zoeken

       

       

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Solids Processing nummer 5

Hieronder vindt u een overzicht van de artikelen verschenen in nummer 5 van 2016.
Via de lijst hieronder kunt u het artikel als pdf downloaden. Klik op de cover hiernaast om het gehele blad als bladerversie te openen.

In dit nummer: Ertsoverslagbedrijf EECV vervangt kilometers transportband; Indrukwekkend staaltje intern transport voor Agilon-productie in Delfzijl; Food Blending investeert in performante ontstoffingsinstallatie; Snelle uitslagen dankzij inline vochtmeting bij SCA in

Verschenen: 11-10-2016

Neem contact op met de redactie

 
Lees dit artikel
pag. 14

Besparing door gebruik van extra lange secties

Ertsoverslagbedrijf vervangt 5,3 kilometer transportband Ertsoverslagbedrijf Europoort C.V. (EECV) is sinds 1970 actief in de overslag van ijzererts en kolen, jaarlijks zo’n 30 miljoen ton. Op het terrein van ongeveer 100 hectare wordt volcontinu gewerkt aan het lossen van zeeschepen, opslag op het terrein en de belading van duwbakken, die vervolgens de Rijn en de Ruhr afzakken. Op weg naar de afnemers, die tevens eigenaar zijn van deze terminal: de hoogovens van ThyssenKrupp Steel Europe AG en Hüttenwerke Krupp Mannesmann GmbH. Hier is duidelijk sprake van grootschalige bulkhandling, met abrasieve stoffen. Op het hele terrein is een transportbandensysteem geïnstalleerd met een totale lengte van circa 25 kilometer. Daarvan is onlangs 5,3 kilometer vervangen. Maarten de Vrij, coördinator WTBD vertelt over de ins en outs van de vervanging.

Eigenlijk is de terminal verdeeld in twee gedeelten: sinds 1970 worden er ijzererts en toeslagstoffen overgeslagen, inmid dels met een jaarlijkse overslag van 24 miljoen ton en een opslagcapaciteit tot 3,5 miljoen ton ijzererts op 47 hec tare. Sinds 2004 wordt ook kolen op- en overgeslagen, met een jaarlijkse over slagcapaciteit van 7,5 miljoen ton, op 35 hectare. Op de luchtfoto is dat ook goed te zien aan de kleur. “Dit terrein is de voorraadkamer van onze afnemers”, vertelt Maarten de Vrij. De meer dan der tig soorten ijzererts (stukerts, pellets, fijnerts en concentraat), worden op afroep ver scheept naar Duisburg. Datzelfde geldt voor de diverse soorten kolen.
 
 .
 .
 .