Alles over processing en handling van droge stoffen, stortgoed, bulk

SolidsProcessing.nl
  marktleider in de solids-branche

     

     

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

20-01-2017

Vijf tips voor optimale werking van uw trilzeef

Printversie
Stuur per email
Twitter dit bericht
Deel op LinkedIn

Voor maximale efficiŽntie van uw trilzeef

Vijf tips voor optimale werking van uw trilzeef

Trilzeven gebruiken trillingen om poeders en vloeistoffen te zeven en scheiden, op die manier worden verontreinigingen verwijderd en wordt de kwaliteit van uw product verbeterd. Deze tips helpen u, te verzekeren dat uw trilzeef tijdens zijn levensduur met een maximale efficiŽntie werkt.

Tip 1 Ė Zorg ervoor dat uw trilzeef juist is ingesteld
Met de juiste installatie kunt u de nodige onderhoudskosten van uw trilzeef beperken. De trilzeef moet gemonteerd zijn op een stevige ondergrond, die geen enkele secundaire trillingen toelaat. Het instellen van de machine gebeurt door het aanpassen van de gewichtinstellingen, waardoor een exact niveau van trillingen verkregen wordt, om te voldoen aan de behoeften van uw toepassing zonder overmatige slijtage te veroorzaken.

Tip 2 Ė Stockeer en behandel uw zeeframen en dichtingen juist
Dichtingen van zeeframen kunnen gemakkelijk beschadigd raken. Ze moeten gereinigd worden met geschikte reinigingsmiddelen die het materiaal van de dichtingen niet aantasten. Zij moeten ook regelmatig vervangen worden om een goede kwaliteit van afdichting te garanderen. Reservedichtingen mogen niet in direct zonlicht bewaard worden.

Tip 3 Ė Gebruik zeefgaas van goede kwaliteit
Het zeefgaas kan bij gebruik uitrekken, daarom dient de zeefgaasspanning regelmatig worden nagekeken om de zeefefficiŽntie te optimaliseren. Het breken van het zeefgaas kan immers uw productielijn volledig doen stoppen, het is daarom aangeraden dat u beschikt over een reservezeefraam, dat u gebruikt in geval van gebroken zeefgaas. Op die manier wordt de uitvaltijd dat u oploopt beperkt. De meeste zeefgaasschade wordt veroorzaakt door onjuist gebruik en opslag van de zeeframen. Zorg daarom dat uw onderdelen juist verpakt en beschermd zijn en veilig bewaard worden.

Tip 4 Ė Voer regelmatig onderhoudscontroles op zeefonderdelen uit
Andere componenten die routine-onderhoudscontroles vereisen, zijn klemmen, die moeten in goede staat zijn om een voldoende afdichting te bieden en beweging van zeefdekken te voorkomen, waardoor overmatige slijtage vermeden wordt. Flexibele aansluitingen moeten gecontroleerd worden op slijtage, barstjes en lekken, die kunnen optreden als ze niet in staat zijn om zowel in horizontale en verticale richting vrij te buigen.Ophanging van alle soorten, zoals rubbers of veren, moet ook onderhouden worden om de trillingen efficiŽnt aan de zeefdekken over te dragen.

Tip 5 Ė Koop originele wisselstukken aan
De meeste zeefproducenten bieden een aanbevolen pakket aan met wisselstukken. Dat houdt de stukken in, die het meest vervangen worden. De aankoop van originele wisselstukken die specifiek ontworpen en getest zijn voor uw trilzeef is een voor de hand liggende methode om uw zeef efficiŽnt te laten werken. KopieŽn kunnen goedkoper zijn maar zijn vaak van slechtere kwaliteit en hebben een kortere levensduur.

  Kennisbijdrage Geplaatst: 20-01-2017     Update: 03-02-2017       Getoond: 349x  

Meer informatie

Bedrijfsinformatie

Ga naar de bedrijfspagina

Russell Finex N.V.

Russell Finex nv; wereldleider op gebied van zeefmachine en filters. Prijs, kwaliteit, productiviteit : drie sleutelwoorden die een firma zeker in het oog moet houden om de concurrentie voor te blijven. Het ruime gamma van industriŽle zeefmachines, ultrasoon gereinigde zeefmachines en zelfreinigende filters vindt toepassingen in alle industrieŽn. Zowel in voedings-, chemische, farmaceutische, metaal-, keramische als in verf- en lakfabricatieprocessen kan men Russell Finex toestellen aantreffen.

Andere berichten

Ga naar dit bericht
Kort nieuws
21-09-2016

Roterende zeven versus trilzeven

Het waarborgen van de kwaliteit en zeefnauwkeurigheid met de Russell Compact Sieve Vanwege strengere regelgeving en kwaliteitsnormen moeten fabrikanten hun processen herzien en nieuwe manieren zoeken om de productie te optimaliseren. Dat betekent een verandering van aanpak in de manier waarop een fabriek werkt en hoe mensen werken of hoe voorraad en ruimte wordt gebruikt, tot de invoering van alternatieve technologieŽn. Deze wijzigingen leiden tot een betere productkwaliteit, efficiŽntere productie, lagere kosten en een correcte naleving van milieunormen. Het kiezen van de juiste zeefmachine is essentieel om te waarborgen dat het product efficiŽnt wordt verwerkt met een zo hoog mogelijke kwaliteit. Er zijn talrijke technologieŽn beschikbaar, maar over het algemeen werden roterende zeven gebruikt om overmaatse verontreiniging uit goed product te verwijderen, met name bij grondstoffen in de voedingsindustrie. Dit komt door de effectiviteit bij het de-agglomereren van poeders op hoge capaciteit, en omdat deze zeven over het algemeen eenvoudig te installeren

Onderwerppagina's

Trilzeven

Trilzeven

Trilzeef Op deze pagina vindt u actuele en achtergrondinformatie over Trilzeven, en leveranciers die werkzaam zijn op dit gebied. De informatie is meestal aangeleverd door bedrijven, zodat u verzekerd bent van praktisch nut en toepasbaarheid.
 
 .
 .
 .