Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
SolidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
juli 2018
 
 
 
Nieuwsbrief SolidsProcessing.nl

Jongerius B.V. , Nijkerk

Dino heeft stof-oplossing voor verlading
Dino heeft stof-oplossing voor verlading
De Dino mobiele bulkwagenvuller is mobiel inzetbaar en verlaadt snel, simpel en veilig. Maar hoe zit het eigenlijk met het tegengaan van stofontwikkeling tijdens het verladen? Heeft een mobiele bulkwagenvuller daar ook oplossingen voor? Van Beek heeft tientallen jaren ervaring als het gaat om verladingen en Lees meer »
Automatische magneetscheider voor poeders en granulaten
Automatische magneetscheider voor poeders en granulaten
Goudsmit introduceert een automatisch reinigbare ‘easy clean’ magneetscheider. Deze dient voor het verwijderen van metaaldeeltjes (>30 µm) uit poeders in bijvoorbeeld de food, chemische, keramische en kunststof industrie. De Easy Clean -flow magneet onderscheidt zich door de zeer hoge magnetische fluxdichtheid Lees meer »
Evacuatie door brand VAN fietsaccu’s
Evacuatie door brand VAN fietsaccu’s
Op woensdag 11 juli 2018 is bij een fabrikant van elektrische fietsen het gedeelte van het gebouw waar fietsaccu’s en batterijen werden opgeslagen volledig uitgebrand. Bij de brand zijn giftige stoffen vrij gekomen, waardoor bewoners in de directe omgeving zijn geëvacueerd. Bij de bestrijding van Lees meer »
Vlint MVS-beladingsbalgen SLUITEN AF
Vlint MVS-beladingsbalgen SLUITEN AF
De MVS-beladingsbalgen van Vlint zijn voorzien van een pneumatisch opblaasbare afsluitmanchet op de laadkop. Tijdens het beladen sluit deze manchet de ringvormige spleet tussen de tankopening en de laadkop. Deze krachtige en nauwsluitende verbinding garandeert een stofvrije belading, zelfs als het proces Lees meer »

REMA TIP TOP TSN, Arnhem

Jesma’s  LIW systemen direct via Siemens HMI
Jesma’s LIW systemen direct via Siemens HMI
Loss in Weight systemen zijn om gravimetrisch poeders en additieven nauwkeurig te doseren. De dosering gebeurd door een schroef of trilgoot,die onder een continue gewogen hopper het product verplaatst naar een mixer/menger of andere stap in het proces. De doseer snelheid of -hoeveelheid Lees meer »
Arabische veevoederfabriek in volle gang
Arabische veevoederfabriek in volle gang
In de buurt van Rihyad (Saudi-Arabië) wordt een veevoerfabriek gebouwd die dagelijks 70.000 runderen gaat voorzien van voer. Jansen&Heuning leverde alle elevatoren, kettingtransporteurs, schroeftransporteurs en paddel mengers. Voor Jansen&Heuning is dit tot dusver het grootste project buiten Lees meer »
Seminar Procesoptimalisatie op IP 2018
Seminar Procesoptimalisatie op IP 2018
De inhoud van dit seminar is gericht op het optimaliseren van processen door technologische versterkingen. De sprekers behandelen ieder hun eigen onderwerp van dit vraagstuk. Onderwerpen zoals technische verbeteringen, logistieke optimalisatie, digitalisering, robotiseren en verhogen van efficiency in het proces Lees meer »
COBRA BC bereikt mijlpaal
COBRA BC bereikt mijlpaal
Dertien jaar continu in gebruik. Dat betekent meer dan 21,1 miljard omwentelingen bij 50 Hz. Medio januari 2018 bereikte een Cobra bc droge schroefvacuümpomp deze opmerkelijke mijlpaal in een halfgeleiderfabriek in Duitsland. Dat doet zijn reputatie als robuuste, betrouwbare en onderhoudsarme Lees meer »
Industry 4.0: intelligentere productie
Industry 4.0: intelligentere productie
Producenten staan onder steeds meer druk om de procesefficiëntie en de winstgevendheid te verbeteren. Belangrijke drijfveren zijn een perfecte procesbesturing en een efficiëntere onderhoudscyclus. Met de Industry 4.0-basisprincipes geeft u uw bedrijf een concurrentie-voordeel en zet u de eerste stappen Lees meer »
Solids Antwerpen 2018 ligt op schema
Solids Antwerpen 2018 ligt op schema
Ruim 100 exposanten hebben zich al ingeschreven voor de tiende editie van Solids Antwerpen op 17 en 18 oktober 2018 in Antwerp Expo. Beursorganisator Easyfairs verwacht over ruim vier maanden uit te komen op meer dan 140 exposanten. Onder de huidige inschrijvingen zijn bekende namen Lees meer »
Mycotoxine-sneltest voor veevoer
Mycotoxine-sneltest voor veevoer
Masterlab in Boxmeer, Nutreco’s kwaliteits-laboratorium, heeft een testsysteem gelanceerd waarmee operators in Nutreco-vestigingen wereldwijd zelf schimmelgifstoffen in grondstoffen kunnen meten. Mycomaster heet het snelle, efficiënte alternatief voor analyses die
Lees het hele artikel »
Trillende zeef verwijdert verontreiniging
Trillende zeef verwijdert verontreiniging
In 2017 steeg de wereldwijde verkoop van huisdieren-voeding tot ongekende hoogte, en de markt bereikte een omvang van naar schatting 60 miljard euro. Gedroogd huisdierenvoeding, het meest verkochte huisdieren-voeding product, zag een stijging van de vraag van 12% tot meer dan 28 miljoen ton. Lees meer »
Lunch & Learn: gratis korte kennis-sessie
Lunch & Learn: gratis korte kennis-sessie
Vanwege groot succes geeft Istec International opnieuw Lunch & Learn sessies. Deze sessies worden gegeven onder het mom van ‘lunchen moet je toch’. Een Lunch & Learn is een informele setting van ongeveer één tot twee uur waarin voor u en uw collega’s korte sessies worden verzorgd door onze specialisten op het Lees meer »
Heavy duty trilgoot voor AVR bodemassen
Heavy duty trilgoot voor AVR bodemassen
Firma Jöst, Dülmen (D), specialist in tril technische installaties voor stortgoedhandling, optimaliseert aftransport van bodemassen bij afvalenergiebedrijf AVR in Rozenburg. AVR is gespecialiseerd in de verwerking van diverse soorten restafval en zet dit restafval om in energie en grondstoffen voor Lees meer »
moeiteloos full colour lockout-tags MAKEN
moeiteloos full colour lockout-tags MAKEN
Door vergrendelingsprocedures direct op de relevante machines aan te brengen en in overeenstemming met de procedures tags met de nodige contactgegevens toe te voegen aan de respectieve hangsloten, kunt u levens redden tijdens onderhoudswerken. Een handige manier om dit te doen, is de tags en procedures Lees meer »
Busch Vacuümpompen en Systemen neemt NSB Gas Processing over
Busch Vacuümpompen en Systemen neemt NSB Gas Processing over
Maulburg, Duitsland 14-6-18. Wij zijn verheugd te kunnen aankondigen dat het Zwitserse ingenieursbedrijf NSB Gas Processing nu onderdeel uitmaakt van de wereldwijde Busch groep. NSB Gas Processing heet nu Busch NSB AG en brengt een zeer gerespecteerd team van ingenieurs en een portfolio Lees meer »

Vacatures
Bienfait zoekt Technisch Sales Engineer
Busch B.V. zoekt een QHSE Coordinator
Busch B.V. zoekt twee buitendienst monteuren
Gardner Denver Nederland BV zoekt Internal Sales Engineers
Gardner Denver Nederland BV zoekt Werkvoorbereider
Geha Laverman zoekt Technisch commercieel medewerker
Hosokawa Micron BV zoekt Project-Engineer/-Leider
Hosokawa Micron zoekt Constructeur/Sr. Mechanical Engineer
Montakon zoekt Technisch Commercieel Medewerker Binnendienst
Penko zoekt Field Service Engineer
Penko zoekt R&D Stagiair voor 3-4 maanden
Penko zoekt Sales Manager
Penko zoekt Software Developer
Penko zoekt Stagiair ondersteuning Technisch Support
Penko zoekt Tech Service Administrator/Tekenaar
REMA TIP TOP TSN zoekt Servicemonteurs
TBMA Europe B.V. zoekt Sales Engineer Machinebouw
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Montage bij Arodo papierloos
Montage bij Arodo papierloos
Bij Arodo voeren we een duurzaam beleid. Onze verpakkingsoplossingen op maat realiseren we dan ook met groot respect voor mens en milieu. We zoeken continu naar energiezuinige en innovatieve oplossingen die onze kwaliteit en efficiëntie alleen maar ten goede komen. Een mooi voorbeeld is onze Lees meer »
Poeth hoog-frequent zeef met automatische zeefreiniging
Poeth hoog-frequent zeef met automatische zeefreiniging
Het hoog-frequent zeef werd reeds veelvuldig ingezet voor het afzeven van stof en gruis bij feed en petfood applicaties. Hierbij bestond de wens om snel een zeefdek te kunnen wisselen (<30 sec) maar bovenal ook een hogere zeef effeciency te kunnen realiseren. De machine is vervolgens doorontwikkeld en wordt Lees meer »
Vortex vervangt “Flap style” wisselkleppen
Vortex vervangt “Flap style” wisselkleppen
Klant: Grote producent meel producten in Oost Java, Indonesië Model en afmeting: Vortex Valves 2-weg & 3-weg WYE Line Diverters wisselkleppen Probleem: Het is voor een continue productiebedrijf niet wenselijk om problemen te ervaren met het wisselkleppen welk geïnstalleerd zitten in een pneumatisch Lees meer »
Peilloodsysteem direct boven waterbassins
Peilloodsysteem direct boven waterbassins
In 2006 heeft Provinciale Waterleidingbedrijf Noord-Holland (PWN) 2 peilloodsystemen in bedrijf genomen op een alles behalve ideale plek, namelijk direct boven de waterbassins. En ondanks deze zeer vochtige omgeving, doen deze MBA369 peilloodsystemen gewoon hun werk. Daar waar radarmetingen niet Lees meer »
Aangeboden: demo Master weegband
Aangeboden: demo Master weegband
Rice Lake Weighing Systems Europe B.V. uit Heteren (voorheen Master Engineering B.V.) is al sinds jaren specialist op het gebied van bandwegers, weegbanden en daarmee één van de marktleiders in Nederland en België. De laatste jaren heeft Rice Lake op beurzen onder andere een weegband laten zien. Deze demo Lees meer »

Agenda
23 jul  Training Global Industrial Cyber Security Professional (GICSP), London
10 sep  Training Global Industrial Cyber Security Professional, ’s-Hertogenbosch
10 sep  Conveying and Handling of Particulate Solids, Greenwich
17 sep  Training Cost Estimating Foundation, Rotterdam
19 sep  Workshop Hygiënische Perslucht, Apeldoorn
27 sep  2- daagse cursus Hygiënische engineering - Gebouw, Utrecht
 2 okt  Technologie vakbeurs World of Technology & Science (WoTS), Utrecht
 3 okt  Training Project Control, Utrecht
 3 okt  Vakbeurs Empack, Brussel
 9 okt  Cursus Overview of Particulate Handling Technology, Chatham Maritime
17 okt  Vakbeurs Solids Antwerp, Antwerpen
 2 nov  Cursus Hygiënisch lassen, Utrecht
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website SolidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.