Lödige mengers in de recyclingindustrie

icon.highlightedarticle.dark Mengen
25 januari 2024
Lödige KM ready for transport
Lödige KM ready for transport | Foto: Eskens Process Solutions
Article image of: Lödige mengers in de recyclingindustrie
special heavy duty tools | Foto: Eskens Process Solutions
Article image of: Lödige mengers in de recyclingindustrie
special wear protection | Foto: Eskens Process Solutions
Article image of: Lödige mengers in de recyclingindustrie
Lödige KM mixer | Foto: Eskens Process Solutions
Article image of: Lödige mengers in de recyclingindustrie
biggest KM ever built | Foto: Eskens Process Solutions
Article image of: Lödige mengers in de recyclingindustrie
KM on frame | Foto: Eskens Process Solutions

De recyclingindustrie wordt steeds belangrijker, ook voor Lödige. Lödige speelt een cruciale rol in de groeiende recyclingindustrie door robuuste mengsystemen te bieden voor efficiënte verwerking van diverse materialen.

Lödige staat voor robuuste, stabiele systemen voor de mechanische, chemische en thermische behandeling van slib, as, stof en andere restmaterialen in de afvoerlijnen van de industrie en de lokale overheid.

Meng- en behandelingsprocessen

In nauwe samenwerking met de klant en op basis van hun expertise in meng- en behandelingsprocessen ontwikkelen de Lödige ingenieus optimale concepten voor zeer uiteenlopende toepassingen.

Praktijkgerichte proeven in hun moderne onderzoeks- en testcentrum in Paderborn vormen de basis voor de ontwikkeling van een gepersonaliseerde menger voor recyclagebedrijven, verbrandingsovens of afvalverwerkers.

Deze gekwalificeerde ingenieurs zetten het procesconcept om in een systeem dat hoogwaardige machinetechnologie combineert met op maat gemaakte besturingen. Moderne productiemethoden in de Duitse fabriek staan garant voor systeemkwaliteit en een stipte levering.

Lödige heeft de nodige ervaring en expertise om te voldoen aan de speciale eisen van de recyclingindustrie, zoals:

  • Een robuust ontwerp van de mengerbehuizing en de mengschoepen.
  • Meng-tools in verschillende vormen en uitvoeringen die de zeer uiteenlopende variaties in producten zonder problemen te kunnen verwerken.
  • Korte meng- en verblijftijden.
  • Een minimaal energieverbruik door geoptimaliseerde aandrijfprestaties.
  • Een gemakkelijke toegang tot de menger voor inspectie, reiniging en vervanging van slijtageonderdelen.
  • Afdichtingen aangepast aan de producten zodat er lange tijd zonder stilstand gewerkt kan worden.
  • Technisch geoptimaliseerde oplossingen door het combineen van verschillende Lödige mengsystemen (stationair / mobiel / continu / discontinu).
  • De mogelijkheid om verschillende cycli binnen de mengfasen (inclusief frequente stilstanden en herstarten) zonder problemen te kunnen implementeren.
  • Een uitvoerige ervaring in het verwerken speciale materialen die in de menger gebruikt worden om slijtage te voorkomen, en de duurzaamheid van de installatie te verbeteren.

KM continu-mengers

Naast de FKM batch-mengers zijn vooral de KM continu-mengers van Lödige de ideale oplossing voor bedrijven als afvalverbrandingsovens of elektriciteitscentrales. Deze bedrijven willen restmaterialen snel en efficiënt kunnen verwerken, en dit zowel bij het lossen als bij het laden van vrachtwagens om onnodige wachttijden te vermijden, en kosten te reduceren.

Deze relatief kleine machines kunnen grote volumes aan en werken met een verblijftijd van soms enkele seconden. Ze zijn bestand tegen de soms zeer schadelijke producten die ze moeten verwerken, en bovendien zijn ze vaak kostenefficiënter dan de conventionele discontinue systemen.

Lödige heeft heel wat te bieden aan de vele recyclagebedrijven die de jongste jaren volop investeren in nieuwe processen en de optimalisatie van bestaande productstromen. Bedrijven als Indaver in Antwerpen, en Renewi in Roeselare kozen daarom in hun nieuwste high-tec installaties voor een Lödige menger, en ook bij andere recyclagebedrijven zijn interessante projecten in de fase van onderzoek en ontwikkeling.

De ervaring leert dat juist voor de moeilijke mengtaken van deze zware industrie de Lödige machines de betere, en duurzaamste oplossing zijn.

Geschreven door

Logo van:Lödige mengers in de recyclingindustrie

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions vertegenwoordigt in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten. U kan bij Eskens terecht voor al uw vragen over de producten die ze vertegenwoordigen, het organiseren... Lees meer