Bezoek Powtech 2022 (27 t/m 29 september)

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Bezoek Powtech 2022 (27 t/m 29 september)

Na drieënhalf jaar kan de Powtech eindelijk weer doorgang vinden. Van 27-29 september komen de aanbieders en vertegenwoordigers van de ­internationale poeder- en stortgoedindustrie weer bijeen in Neurenberg om de laatste innovaties te tonen in doseer- en weegtechnieken, mengen en roeren, zeven, deeltjesverkleining, drogen, bulkopslag, explosiebeveiliging, intern transport, sluistechnologie, (flexibele) verbindingen, en meet- en ­regel­techniek.

Tekst: Redactie Procesmedia | Fotografie: Foodnote

Powtech 2022 toont de nieuwste technologie voor de industriële verwerking van poeders, granulaten en bulkmaterialen, maar ook technologie voor de handling van vloeistoffen. Er zijn immers genoeg processen waarin droge en natte condities samengaan. Traditioneel staan hier ook leveranciers van kwaliteitscontroleapparatuur, zoals die gebruikt worden in labomgevingen of nabij het proces.

Te denken valt aan analyseapparatuur voor de kwaliteitscontrole van (vaste) deeltjes en bijvoorbeeld infrarood- en röntgenapplicaties. Spectaculaire live stofexplosieshows (met blusinrichting), hoogbouwstands met veel blinkend staal en complete restaurants, draaiende demo’s, verhelderende video(animaties) en een uitgebreid randprogramma kenmerken de Powtech, die qua grootte binnen de solids sector zijn gelijke niet kent.

Het beursaanbod is breed opgezet, waardoor letterlijk voor elke tak van industrie wel technologie en dienstverlening te vinden is. Technologiepijlers zijn farmacie, chemie, voeding, cement en delfstoffen, glas en keramiek, mineralen, milieu en recycling. Deze editie vindt overigens gelijktijdig plaats met Fachpack, zodat ook deze verpakkingsbeurs bezocht kan worden.

Wereldwijd aanbod

Powtech is in de loop der jaren steeds internationaler geworden, met inmiddels een compleet aanbod van niet-Duitse leveranciers in de stortgoedmarkt. Ruim 400 exposanten uit zo’n 50 landen zijn nu geregistreerd en geven in september acte de présence. Drie jaar geleden waren dit nog zo’n 30 landen. Bijna 30 bedrijven uit Nederland en 10 uit België stonden mei 2022 op de exposantenlijst.

Dat zijn er zo’n 25% meer dan tijdens de vorige editie. Tot de publiekstrekkers behoren de buitensessies. Tijdens de editie 2019 waren er demonstraties om de impact van een stofexplosie te ervaren en te zien hoe zo’n calamiteit beheerst kan worden. Gezien de sterke positie van de Duitse farmaceutische industrie kent de beurs een stevig aanbod aan oplossingen voor de farma, ­inclusief een kennisprogramma.

Het forum ‘Pharma ­Manufacturing Excellence’ in hal 3A gaat in op het coaten, granuleren en reinigen; het continuproces en tablettenproductie; en maakt de koppeling tussen farmaceutische productie en verpakken.

Article image of: Bezoek Powtech 2022 (27 t/m 29 september)

Op Powtech staan de nodige leveranciers uit Nederland en België. Klik op de link om te zien welke Nederlandse bedrijven (https://bit.ly/Powtech_NL) en Belgische bedrijven (https://bit.ly/Powtech_BE) er te vinden zijn.

________________________________________________

Article image of: Bezoek Powtech 2022 (27 t/m 29 september)

Wie, wat, waar?

• Powtech 2022
• Beurscentrum Neurenberg
• di. 27 – do. 29 september
• 09:00 – 18:00 uur (donderdag tot 17:00 uur)
• www.powtech.de

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark