Dit was Solids Rotterdam 2023

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
209 bekeken Laatste wijziging: 17 november 2023
Solids Rotterdam bezien vanaf de Dino Bulkwagenvuller van Van Beek Schroeftransport. Tussen 11:00 en 14:00 was het piekmoment, daarna werd het snel rustiger
Solids Rotterdam bezien vanaf de Dino Bulkwagenvuller van Van Beek Schroeftransport. Tussen 11:00 en 14:00 was het piekmoment, daarna werd het snel rustiger | Foto: FOODNote

De procesindustrie kwam 4 en 5 oktober bijeen in Ahoy tijdens de vakbeurs Solids Rotterdam, die gelijktijdig plaatsvond met M+R voor meet- en regeltechniek en Pumps & Valves Rotterdam.

De combibeurzen trokken dit jaar 2.065 bezoekers. Een fotoverslag.

Inline sensor van Sensortech
Inline sensor van Sensortech | foto:FOODnote

Belangstelling voor kwaliteitscontrole direct aan de lijn, waaronder de MC TEC NIR inline sensor van Sensortech voor procentuele nabij infrarood bepaling van vocht, proteïne en vet met een nauwkeurigheid van 0,1 procent.

Transport- en doseeroplossing van Bascules Robbe
Transport- en doseeroplossing van Bascules Robbe | foto:FOODNote

Deze bezoeker heeft interesse in een transport- en doseeroplossing van Bascules Robbe. Opvallend: de beurs trekt relatief weinig jong publiek, veertigers en vijftigers domineren. ‘Waar is de nieuwe generatie’, was een regelmatig gehoorde zorg onder de standhouders; die graag wat verjonging zouden willen zien.

Niveaumeting met radar
Niveaumeting met radar | foto:FOODNote

VEGA pakte uit met zijn innovatie meet- en regeltechniekoplossingen. Hieronder niveaumeting met radar; in deze opstelling voor het meten van de silo-vulhoogte van geëxtrudeerde voederkorrels.

Oscar Bijl, directeur-eigenaar bij Lans Nivotherm
Oscar Bijl, directeur-eigenaar bij Lans Nivotherm | foto:FOODNote

Oscar Bijl, directeur-eigenaar bij Lans Nivotherm, toonde deze applicatie van het Zwitserse Aquasant Messtechnik voor precisiemetingen aan scheidingslagen die gangbare apparatuur niet direct of te laat opmerkt.

Bijl: “Met deze impedantiemeter die een capacitieve en geleidbaarheidsmeting combineert, kun je met ongeëvenaarde snelheid en precisie de schuimhoogte meten. Deze technologie zet je in als snelle detectie noodzakelijk is. Zodra het schuim ontstaat, komt er een signaal. In sommige processen is die snelheid noodzakelijk, anders moet je de hele batch wegdoen. Je kunt er ook een supersnelle laagdetectie mee doen van bijvoorbeeld olie op water. De dunste film constateer je er al mee. Deze meter is hoger geprijsd dan vergelijkbare technieken, maar dat verdien je zo terug als je de afkeur van batches met heel kostbare grondstoffen kunt terugdringen.”

Het nieuwe silo-ontluchtingsfilter van Eurofilter
Het nieuwe silo-ontluchtingsfilter van Eurofilter | foto:FOODNote

Het nieuwe silo-ontluchtingsfilter van Eurofilter op de stand van Transtech Ontstoffingstechniek voor onder meer het ontluchten van pneumatisch beladen silo’s biedt een aantal voordelen.

Een zeer efficiënt reinigingssysteem geeft persluchtbesparingen van 30-50%. Dit bij een 3 tot 5 keer langere standtijd van de filterpatronen in vergelijking met reguliere installaties. In de praktijk betekent dit dat ze in veel gevallen 3 tot 4 jaar meegaan. Dit filter is ontwikkeld voor het midden- en hogere segment, waar de focus meer ligt op het proces en minder op de prijs.

Dit uit zich bijvoorbeeld ook in kortere vultijden van de silo tot wel 30% wegens een blijvend lagere filterweerstand. Door de lagere onderhoudskosten, de procesgerelateerde voordelen en de lagere energiekosten ligt de terugverdientijd rond de 18 maanden. De flensaansluiting van het filter is Dn 800, waardoor uitwisseling met andere reguliere versies in de markt mogelijk is.

 Stand van Poeth met losstation
Stand van Poeth met losstation | foto:FOODNote

Schroefweegsysteem WS911 van Rice Lake
Schroefweegsysteem WS911 van Rice Lake | foto:FOODNote

Het nodige bekijks voor het schroefweegsysteem WS911 van Rice Lake. Dit zorgt voor een inline meting zonder de productstroom te verstoren.

 De beurs is net open. De eerste toeloop naar het in stortgoedtechniek ­gespecialiseerde Matec
De beurs is net open. De eerste toeloop naar het in stortgoedtechniek ­gespecialiseerde Matec | foto:FOODNote

 Deze installatie van Schrage is steevast een publiekstrekker op de stand van Matec
Deze installatie van Schrage is steevast een publiekstrekker op de stand van Matec | foto:FOODNote

 Dinnissen Process Technology mocht weer veel vaste klanten begroeten tijdens Solids Rotterdam
Dinnissen Process Technology mocht weer veel vaste klanten begroeten tijdens Solids Rotterdam | foto:FOODNote

De stand van Airconveyors International, gespecialiseerd in luchtgedragen bandtransport.
De stand van Airconveyors International, gespecialiseerd in luchtgedragen bandtransport. | foto:FOODNote
Profile picture of Drs. Vincent Hentzepeter

Geschreven door Drs. Vincent Hentzepeter

Lees meer van Drs. Vincent Hentzepetericon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark