Nieuwe NX-doseerunit voor optimale dosering van slecht stromend stortgoed

icon.highlightedarticle.dark Doseren
89 bekeken 5 september 2023
Rendering van nieuwe NX-serie doseerunits van Kubota Brabender Technologie
Rendering van nieuwe NX-serie doseerunits van Kubota Brabender Technologie | Foto: SPS | Solids Process Solutions - Kubota Brabender Technologie

Première tijdens POWTECH 2023

  • Première: de nieuwe NX-serie doseerunits voor slecht stromend stortgoed maakt zijn debuut op Powtech in Nürnberg, Duitsland.
  • Eerste gezamenlijke productontwikkeling: de NX feeder combineert het bewezen ontwerp van Kubota met de bewezen componenten van Brabender Technologie.
  • De NX feeder en andere hoogtepunten van Kubota Brabender Technologie zijn te vinden in hal 4, stand 225.

Van 26 tot 28 september 2023 zal Kubota Brabender Technologie aanwezig zijn op de POWTECH in Nürnberg. Kubota Brabender Technologie GmbH zal dit jaar opnieuw aanwezig zijn en veel van haar bewezen producten presenteren, evenals een nieuw product onthullen: de NX-serie doseerunits.

NX-serie doseerunits

De NX-serie doseerunits zijn geschikt voor slecht stromende, kleverige poeders en zullen voor het eerst worden getoond. Wat deze serie bijzonder maakt, is dat het bewezen mechanische ontwerp van een van Kubota Corporation’s meest innovatieve gravimetrische doseermachines is gecombineerd met de bewezen weegplatforms en aandrijvingen van Brabender Technologie GmbH. Het resultaat is een doseerunit met een speciale trechtergeometrie met een negatieve hoek en een diagonaal roerwerk dat brugvorming voorkomt en zorgt voor een optimale materiaalstroom in de schroef. In combinatie met andere innovatieve componenten wordt de massastroom geoptimaliseerd en wordt een gelijkmatige schroefvulling bereikt.

Generation 2.0 dubbele en enkelvoudige doseerschroeven

Dit maakt de feeder het eerste gezamenlijk ontwikkelde product dat Kubota Brabender Technologie laat zien als ‘One Company’. Andere producten die het bedrijf zal tonen zijn de Generation 2.0 dubbele en enkelvoudige doseerschroeven, die het modulaire ontwerp en de eenvoudige toegankelijkheid van de apparatuur demonstreren, en de demo-Flexwall 40, die live inzicht geeft in de werking via zijn transparante uitvoering. De MiniTwin feeder inclusief ionisator en de FDDW vloeistof feeder zullen ook tentoongesteld worden.

Toevoer- en afvoersystemen

Kubota Brabender Technologie is een van ‘s werelds grootste leveranciers van gravimetrische en volumetrische toevoersystemen en afvoersystemen. De producten van het bedrijf worden gebruikt in verschillende sectoren en industrieën voor zowel batch- als continue productie. Bijna precies een jaar na de integratie heeft het bedrijf de eerste gezamenlijke mijlpaal in productontwikkeling bereikt met de nieuwe NX feeder – het eerste Duits-Japanse product onder het nieuwe Kubota Brabender Technologie merk, dat het portfolio van het bedrijf aanvult en afrondt. “Onze ambitie is om de synergie van beide bedrijven te benutten en gezamenlijk succesvolle producten van hoge kwaliteit te ontwikkelen voor de wereldmarkt,” aldus Bruno Dautzenberg, Managing Director van Kubota Brabender Technologie.

Bezoek Kubota Brabender Technologie op Powtech

De experts van Kubota Brabender Technologie kijken ernaar uit om met u te spreken. Kubota Brabender Technologie vindt u in Hal 4, Stand 225.

Meer informatieicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Nieuwe NX-doseerunit voor optimale dosering van slecht stromend stortgoed

SPS | Solids Process Solutions

Exclusief Agent voor België en Nederland van : Kubota Brabender Technologie GmbH 30 jaar samenwerking en specialist in volumetrisch en gravimetrisch dosering van poeders, vezels, pellets, granulaat, rework, snippers, gravimetrisch... Lees meer