Verwacht in Ahoy: Solids, Pumps & Valves, M+R

icon.highlightedarticle.dark Beursorganisatie
200 bekeken Laatste wijziging: 26 september 2023
Impressie van de beurzen in 2021
Impressie van de beurzen in 2021 | Foto: FOODNote

Op 4 en 5 oktober 2023 vinden weer gelijktijdig de vakbeurzen Solids, Pumps & Valves en M+R plaats in Rotterdam Ahoy. Naast het bekende tentoonstellingsaanbod van leveranciers in de sector, is er parallel een conferentieprogramma waar kennispartners praktische tips en tricks geven voor een toekomst­bestendige procesindustrie.

tk1

De vakbeurzen Solids, Pumps & Valves en M+R vinden op 4 & 5 oktober 2023 gelijktijdig plaats in Rotterdam Ahoy. Beursbezoekers zal het niet direct opvallen, maar beursorganisator Easyfairs heeft in het kader van de beurs-tweedaagse de eerste week van oktober 2023 omgedoopt tot ‘Rotterdam Processing Week’.

Achterliggende gedachte is hiermee een nieuw platform in Nederland op te zetten op basis van technologische ontwikkelingen, kennisopbouw- en uitwisseling en het verbinden van professionals uit de procesindustrie. De drie vakbeurzen blijven overigens de kurk waar het concept op drijft. Daarmee komt de beurs 2-daagse in grote lijnen overeen met de editie 2021.

Procestechnologieweek

De komende jaren zal dit concept verder uitgebouwd worden. Bas van Gent, Business Unit Director bij beursorganisator Easyfairs Solids, Pumps & Valves en M+R, verwoordde de ambities dit voorjaar als volgt:

“De drie vakbeurzen vormen samen al een totaalplatform met oplossingen voor het hele productieproces. Door dit evenement te omringen met een week vol activiteiten creëren we een totaalervaring voor technische professionals uit de procesindustrie. Van de chemie- tot voedingsmiddelenbranche en van uitgebreide masterclasses tot diner, voor elke professional in de procestechnologie is deze week om niet te missen.”

Zo’n 150 exposanten

De combibeurs loopt van technische oplossingen voor de droge procesindustrie via de meet- en regeltechniek (M+R)straat naar alles wat de natte procesindustrie nodig heeft voor zijn industriële productie.

Solids domineert ook deze editie de beursvloer met een kleine 100 stands, goed voor twee derde van de gereserveerde ruimte in Ahoy. Pumps & Valves telt ruim 40 standhouders.

Article image of: Verwacht in Ahoy: Solids, Pumps & Valves, M+R
tk2

Alles over meten en regelen

De vakbeurs M+R is nog betrekkelijk nieuw en maakt het voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in ‘meten = weten’ gemakkelijk om snel hun licht op te steken bij de bekende spelers op dit gebied.

Er staan in totaal 13 exposanten volgens de exposanten lijst van begin september, exclusief media-partners.

Partijen als:

 • Vega
 • Endress + Hauser
 • Lans Nivotherm
 • Sick
 • Elscolab
 • SMAR Europe

zijn ook deze editie weer van de partij.

Carrièredag

Tijdens de persconferentie in juni maakte Easy-fairs bekend dat er dit jaar een carrièredag -gepland staat. Voor dit project, dat nog in wording is, worden verschillende scholen en studenten uitgenodigd en in contact gebracht met leveranciers.

Dit in het kader van het oplossen van het tekort aan technisch geschoold personeel. Het idee is met name de technische scholen actief te betrekken bij wat exposanten hun leerlingen te bieden hebben.

Scholen worden uitgenodigd te participeren in dit initiatief.

Impressie van de beurs in 2021
Impressie van de beurs in 2021 | foto:FOODnote
tk3

Conferentieprogramma

Beide beursdagen zijn omlijst met een conferentieprogramma. Tijdens de persconferentie meldde Easyfairs dat er ingehaakt zal worden op praktisch thema’s in de wereld van de procestechnologie, waaronder verduurzaming van de industrie, het gebruik van proceswater, procesefficiëntie en optimalisering, digitalisering en automatisering, en circulair produceren.

Met het oog op de toekomstige waterstofeconomie, is een aparte sectie ingericht over de hiervoor benodigde technologie.

Rondetafeldiscussie duurzaamheid

Inspelend op het speerpunt ‘duurzaamheid en energietransitie’ zullen Solids Processing en Fluids Processing, gehost door Easyfairs, op beide dagen een rondetafeldiscussie over dit thema organiseren.

De insteek wordt bewust praktisch gehouden. Geen filosofische beschouwingen over circulariteit, maar boter bij de vis met concrete voorbeelden van hoe de industrie zijn processen duurzamer kan inrichten, met minder inzet van energie, door optimale inzet van het machinepark en gebruikmakend van de nieuwste technologieën.

Terugverdientijden voor de benodigde investeringen komen ook aan de orde. Want bij duurzaamheid gaan de kosten voor de baat uit.

Impressie van de beurs in 2021
Impressie van de beurs in 2021 | foto:FOODnote

Smart badge

Alle beursbezoekers krijgen bij binnenkomst een smart badge om snel benodigde informatie te ontvangen. Wie op een stand iets van interesse ziet, kan dit simpel aangeven door de badge te scannen. Na afloop van het beursbezoek komt alle informatie van de gescande stands per email binnen.

Netwerken

Behoefte aan extra netwerken? Blijf dan tot de exposantenborrel die op woensdag 4 oktober 17:00 uur begint. En tot slot: De volgende editie van deze beurscombinatie vindt plaats op 1 + 2 oktober 2025 in Rotterdam Ahoy.

Article image of: Verwacht in Ahoy: Solids, Pumps & Valves, M+R

Neem deel aan de rondetafeldiscussie Duurzaamheid

De rondetafeldiscussie Duurzaamheid vindt plaats op beide beursdagen (4 en 5 oktober) en gaat over:

‘Industriële processen verduurzamen in de praktijk’

Locatie: Kennistheater op de beursvloer

Tijdstip: 12:30 tot 13.15

Sprekers:
Dinnissen (Rieks Reyers), Van Beek (Perry Verberne), Hosokawa Micron (Bertram Mak), Aerzen (Tim van Haren), CCS Energieadvies (René Cornelissen)

De rondetafeldiscussie sluit aan op het beursthema ‘Duurzaamheid’. Proces Media heeft voor een ­interactieve discussieopzet gekozen om de energietransitie technisch tastbaar te maken, dit ­onder auspiciën van Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur van de titels Solids Processing en Fluids -Processing.

Kom alles te weten over:

 • duurzaamheid in de praktijk
 • zuinige machines
 • energieterugwinning
 • slimmer en groener machineontwerp
 • machinebehoud door goed onderhoud voor een verlengde levensduur
 • oplossingen voor ‘einde leven van installaties’/reserveonderdelen.

Lees alles over Solids Rotterdam 2023

www.solidsrotterdam.nlicon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark