Willems levert balenpersen voor grote balen

icon.highlightedarticle.dark Opslag
131 bekeken Laatste wijziging: 8 december 2023
Een VVB balenpers
Een VVB balenpers | Foto: Willems Baling Equipment
Article image of: Willems levert balenpersen voor grote balen
De vlakfolie-verpakking zorgt voor een uiterst vlakke, strakke baal. | Foto: Willems Baling Equipment
Article image of: Willems levert balenpersen voor grote balen
De efficiënte stapeling van de balen minimaliseert de transportkosten. | Foto: Willems Baling Equipment
Article image of: Willems levert balenpersen voor grote balen
Een BPV-25-HL-300 balenpers. | Foto: Willems Baling Equipment
Article image of: Willems levert balenpersen voor grote balen
Een BPV-25-VB500 balenpers. | Foto: Willems Baling Equipment
Article image of: Willems levert balenpersen voor grote balen
Zware balen kunnen met stalen en kunststof straps worden verpakt. | Foto: Willems Baling Equipment

Willems Baling Equipment heeft verticale en horizontale balenpersen in haar assortiment, waaronder de VBB verticale pers en BPV-25 horizontale persen voor diverse materialen.

Sinds jaar en dag levert Willems balenpersen voor balen tot een gewicht van circa 80 kg. De laatste acht jaar heeft Willems zijn leveringsprogramma uitgebreid met volautomatische balenpersen voor ook het zwaardere werk; balen tot wel 1500 kg.

Verticale en horizontale balenpersen

De uitbreiding van het portfolio van Willems biedt mogelijkheden voor het verpakken van andere producten, voor andere industrieën, voor andere eindgebruikers. Voor het persen van de grotere balen levert Willems drie typen machines: de VBB verticale balenpers en twee BPV-25 horizontale balenpersen.

VBB verticale balenpers

In de VBB-balenpers wordt het product van boven verticaal naar beneden getransporteerd. Vervolgens perst een verticale stempel het product samen tot de gewenste verdichting. Deze machine blinkt uit vanwege het gebruik van vlakfolie.

  1. Ten eerste maakt de machine uit vlakfolie een zak waarin de geperste baal wordt verpakt. In tegenstelling tot andere methoden is dit een uiterst betrouwbare techniek.
  2. Ten tweede is de vlakfolie meteen een weerbestendige verpakking die een extra stretch-hoes overbodig maakt. Dit bespaart veel verpakkingskosten.
  3. Ten derde kan men een standaardfoliebreedte gebruiken. De machine sealt twee rollen vlakfolie tot één brede folie die de complete omtrek van de baal kan inpakken.
  4. Het laatste voordeel van vlakfolie is dat een uiterst vlakke, strakke baal wordt geperst, wat enorme logistieke voordelen biedt.

De machine plaatst de gesealde baal op een pallet die eenvoudig over een rollenbaan is te verplaatsen. Een voorbeeld baalafmeting is 1140 x 940 x 2600 mm (L x B x H). De VBB-balenpers is geschikt voor een scala van producten, waaronder potgrond, isolatiematerialen, houtvezels, enz.

BPV-25-HL300 horizontale balenpers

De BPV-25-HL300 maxibaler is in tegenstelling tot de VBB-baler een horizontale balenpers. Het te verwerken product wordt aan de bovenzijde van de pers net onder een verticale stempel ingevoerd.

Vervolgens wordt het product verticaal voor-verdicht. Tot slot krijgt het product zijn finale verdichting in horizontale richting. Deze extreem krachtige balenpers perst meer dan 250 ton. De machine maakt ook gebruik van het vlakfolieprincipe voor een perfect gesealde baal.

De BPV-25-HL300 leent zich uitstekend voor de maximale verdichting van kort-vezelige producten zoals gehakseld of gemalen stro, houtvezels, enz. Vanwege de hoge verdichtingsgraad kan men de maximale toegestane transportgewichten beladen, met als resultaat lage transportkosten per kilogram product. Een voorbeeld van een baalafmeting is 1600 x 1200 x 680 mm (L x B x H).

BPV-25-VB500 horizontale balenpers

Ook de BPV-25-VB500 is een horizontale balenpers. De te verwerken vezels worden van boven verticaal ingevoerd en verticaal verdicht. Vervolgens duwt een horizontale cilinder de baal uit de perskamer. De baal wordt met stalen of kunststof straps verpakt.

Dit type balenpers is bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld textiel. Het grote voordeel van de Willems balenpers is dat het product wordt gewogen alvorens het in de perskamer belandt. Hierdoor is het baalgewicht altijd uniform.

De aanvoer van materiaal is al naar gelang de wensen van de klant in te richten. Men kan bijvoorbeeld de textiel met invoerkratten in de lijn kantelen. Ook is er de mogelijkheid om de textiel te mutileren. Een voorbeeld van een mogelijk baalgewicht is 500 kg, bij een baalafmeting van 1300 x 1100 x 760 mm (L x B x H).

Klik hier voor meer informatie over de Willems balenpersenicon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark