Willems Baling Equipment breidt stevig uit

icon.highlightedarticle.dark Opslag
Laatste wijziging: 21 december 2023
Robot met vacuümkop om vaten van circa 200 kg te verplaatsen.
Robot met vacuümkop om vaten van circa 200 kg te verplaatsen. | Foto: Willems Baling Equipment

Willems Baling Equipment in Hapert levert wereldwijd balenpersen en aanverwante machines, waaronder rekhoesmachines en zeefinstallaties, met uitgebreid leveringspakket voor diverse sectoren.

Willems Baling Equipment in Hapert is een wereldwijd bekende leverancier van balenpersen: machines die volumineuze bulkgoederen samenpersen en verpakken in balen.

In de loop der tijd is het leveringspakket stevig uitgebreid met allerlei andere technieken. Ook bedrijven die niets van doen hebben met balenpersen weten Willems te vinden.

Balenpersen

Sinds de oprichting van Willems Baling Equipment in 1992 houdt het familiebedrijf zich bezig met balenpersen voor het comprimeren en verpakken in balen van grote volumes samendrukbare producten.

Zeefinstallaties en robotpalletizers

Vanaf het begin hoorden daar ook bij het ontwerp en de fabricage van aanverwante apparatuur. Denk aan zeefinstallaties om bulkgoederen te conditioneren alvorens deze te persen en verpakken, maar ook aan opslagsystemen om producten tijdelijk te bufferen voor verdere verwerking.

Andere voorbeelden zijn robotpalletizers om de balen op pallets te stapelen en rekhoesmachines (ofwel stretch hooders) om de gevormde pallets te voorzien van een waterdichte hoes.

Uitgebreid leveringspakket

Het succes van deze aanverwante machines en installaties, plus de goede service van Willems, opende geleidelijk aan ook de weg naar markten waar balenpersen niet aan de orde zijn. Veel bedrijven die zich bezig houden met andere activiteiten dan persen vinden inmiddels in Willems ook een betrouwbare partner.

Van het een komt het ander. Zo komt het dat het leveringspakket flink is uitgebreid. Het omvat onder andere:

  • diverse uitvoeringen rekhoesmachines
  • transportschroeven
  • bunkers,
  • robots
  • zeefinstallaties
  • trailervul-systemen

voor een grote verscheidenheid van producten en stortgoederen.

Robuuste rekhoesmachines

Zo zijn de rekhoesmachines geschikt om een diversiteit van op pallets gestapelde items veilig en waterdicht te verpakken. Of het nu gaat om zakken, dozen, emmers, vaten of big bags. Afhankelijk van de aard en afmetingen van de items is er keuze in de uitvoering van de rekhoesmachine.

De robuuste en betrouwbare machines zijn ‘built to last’, zoals Willems dat noemt. De populaire installaties worden vaak in series gebouwd.

Klik hier om het uitgebreide Willems assortiment te bekijken icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Willems Baling Equipment breidt stevig uit

WILLEMS BALING EQUIPMENT BV

Willems Baling Equipment BV is wereldwijd toonaangevend in de markt van bulktransport, zeefsystemen, pers- en verpakkingsmachines, pelletiseersystemen, en aanverwante producten. We lopen al jaren voorop in de ontwikkeling van techniek... Lees meer