Willems balenpers voor optimale logistiek

icon.highlightedarticle.dark Opslag
86 bekeken Laatste wijziging: 15 december 2023
Geperste balen
Geperste balen | Foto: Willems Baling Equipment
Article image of: Willems balenpers voor optimale logistiek
Opslag in geperste balen versus losse buitenopslag | Foto: Willems Baling Equipment
Article image of: Willems balenpers voor optimale logistiek
Geperste balen zijn efficiënter op te slaan dan zakken | Foto: Willems Baling Equipment

Willems Baling Equipment, producent van onder andere balenpersen, wijst op de logistieke voordelen van het comprimeren van grondstoffen en producten.

Volumereductie

De volumereductie leidt op de eerste plaats tot grote kostenbesparingen bij het transport van de materialen. Bovendien wordt zo een reductie van de CO2-uitstoot gerealiseerd. Daarnaast wordt de beschikbare opslagruimte efficiënter benut dan het geval is bij de opslag van los gestort materiaal.

Zo kunnen balen hoog worden opgestapeld. Voorts kunnen eindgebruikers de gecomprimeerde grondstoffen en producten vaak beter verwerken dan los gestort of in zakken verpakt materiaal.

Minder verpakkingsmateriaal

Ook neemt de hoeveelheid verpakkingsmateriaal per kg product sterk af, met alle milieu- en kostenvoordelen van dien. De te behalen voordelen hangen af van de mate van compressie.

Zo kan potgrond worden gecomprimeerd van 2:1 en glaswol van 20:1. Willems Baling Equipment levert voor elk samendrukbaar materiaal de meest geschikte balenpers.

Klik hier om meer te lezen over onze balenpersen icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Willems balenpers voor optimale logistiek

WILLEMS BALING EQUIPMENT BV

Willems Baling Equipment BV is wereldwijd toonaangevend in de markt van bulktransport, zeefsystemen, pers- en verpakkingsmachines, pelletiseersystemen, en aanverwante producten. We lopen al jaren voorop in de ontwikkeling van techniek... Lees meer