Vrijlopende kunststof ventilator

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
39 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Vrijlopende kunststof ventilator

Achtergrond
Een producent van broedmachines kwam bij ons aankloppen met de vraag of wij cabines konden voorzien van reinigbare ventilatoren die ervoor zouden zorgen dat de lucht gelijkmatig verdeeld zou worden in de cabine. Het realiseren van betrouwbare, constante en optimale luchtcondities is essentieel voor deze klant.

Uitdaging
De uitdaging zat hem erin dat er een constante luchtflow gecreëerd moest worden, maar daarnaast moesten de ventilatoren ook goed reinigbaar zijn. Hygiëne was dan ook van essentieel belang in dit proces. Bacteriën kunnen het proces namelijk volledig verstoren. Tot slot moest de oplossing ook nog in het financiële plaatje passen, zodat de klant hun producten concurrerend kon blijven aanbieden.

Oplossing
In een nauwe samenwerking met onze klant hebben is een concept ontworpen waarmee zowel een constante betrouwbare luchtflow gegenereerd werd, en de hygiëne gewaarborgd bleef. Hier is een zeer compacte centrifugaal ventilator ontworpen waardoor er nauwelijks ruimte verloren ging in de hoogte. De ventilator heeft een kunststofwaaier, kunststof geperste kap en de motorplaat en zijkanten zijn aluminium geanodiseerd. De ventilatorkap is eenvoudig te openen zodat hij volledig inwendig gereinigd kan worden.

Kunststof ventilatoren icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Vrijlopende kunststof ventilator

Slingerland Techniek BV

Leverancier van industriële ventilatoren sinds 1990 Lees meer