Op en top hygiënisch pluimveevoer

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Op en top hygiënisch pluimveevoer

🇨🇭 Nebikon, Zwitserland
De Zwitserse diervoederproducent Egli Mühlen, ­fabrikant van hoogwaardige diervoeders voor pluimvee, varkens en rundvee, heeft ­geïnvesteerd in een Pegasus menger met het Thermidor ­systeem van Dinnissen. Met deze installatie kan het bedrijf bacteriële besmettingen, zoals ­salmonella, voorkomen en tot een homogenere pluimveevoerkwaliteit komen.

In Zwitserland ­moeten producenten van pluimveevoeders ­voldoen aan de hoogste hygiëne-eisen en ­aantonen dat hun product niet microbiologisch ­besmet is met ziekmakende bacteriën. Daartoe moet het product worden gesteriliseerd. De conventionele procedure om besmetting te voorkomen, is het verhitten en vormen van voer met behulp van pers- of expandertechnologie. Maar dit gaat ten koste van de voerkwaliteit en de omzetting van het voer door kippen. Het Thermidor-systeem combineert stoominjectie met efficiënt drogen en koelen voor een kiemarm en hoogwaardiger eindproduct.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer