RVS Centrifugaal ventilatoren voor voedingsindustrie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
42 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: RVS Centrifugaal ventilatoren voor voedingsindustrie

Onze klant levert oplossingen op maat voor productielijnen in de aardappel- fruit- en groentesector. Ze integreren en stroomlijnen machines in elke stap van het productieproces. In deze industrie is hygiëne en kwaliteit zeer belangrijk. Er worden ook hoge eisen gesteld aan afwerking.

Ventilator voor aanzuiging aardbeien band
Een nieuwe machine ontwikkelen is niet eenvoudig en moet op maat voor een proces gebeuren. Onze klant had een vraag om een machine te ontwikkelen om automatisch het kroontje van aardbeien te verwijderen. De aardbeien werden op een band geplaatst en moesten met hun kroontje aangezogen worden in een klein gaatje. Meerdere aardbeien op een band tot dat deze vol lag en dan liep er automatisch een mes onderdoor die de aardbeien topte. Het was niet eenvoudig om de zuigkracht hier te bepalen. Maar dankzij onze technische afdeling zijn we op locatie kunnen gaan meten wat er nodig zou zijn aan zuigkracht. Zo hebben we een geschikte ventilator voor onze klant kunnen selecteren.

Oplossing d.m.v. RVS Centrifugaal ventilatoren met pull-out systeem
Uiteindelijk hebben we zeer hoogwaardige RVS centrifugaal ventilatoren ontworpen met een pull-out systeem om de waaiers te kunnen verwijderen zodat deze eenvoudig gereinigd kunnen worden. Omdat we gebruik maken van robuuste waaiers moesten de scharnieren natuurlijk voldoende zwaar worden uitgevoerd. Daarom voorzagen we twee montagebeugels op het swing out systeem en de motorplaat werd uitgevoerd met 3 snel sluitingen. Verder voorzagen we ook een condenswaterafvoer met G½” binnendraad. Deze RVS ventilator was uitgevoerd met een 5,5kW 2 polige WEG motor. De ventilator werd volledig gefabriceerd van RVS304 nadien volledig geparelstraald om alle lasnaden perfect af te werken. De ventilator was volledig TIG afgelast wat in de voedingsindustrie ook heel belangrijk is.

We bekijken graag wat we met RVS centrifugaal ventilatoren voor uw bedrijf kunnen betekenen!
Kampt u met een soortgelijk probleem in uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies. Wij hebben niet alleen industriële RVS centrifugaal ventilatoren in ons aanbod, maar ook tal van andere ventilatoren, en bespreken graag met u de mogelijkheden. Tot dan!

Webshop icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:RVS Centrifugaal ventilatoren voor voedingsindustrie

Slingerland Techniek BV

Leverancier van industriële ventilatoren sinds 1990 Lees meer