Industriële ventilatoren voor vezeldroging

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
52 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Industriële ventilatoren voor vezeldroging

Achtergrond
Industrieventilatoren dragen bij aan een gezonde werkomgeving en zijn in staat om grote hoeveelheden lucht te verplaatsen met een hoge onderdruk. Ventilatoren worden wereldwijd ingezet en hiervoor gelden internationale normen. Deze eisen zijn vooral gericht op veiligheid, gebruik van energie en prestaties van de ventilator. Onze klant stelt zeer hoge eisen vooral aan veiligheid.

Uitdaging
In dit geval heeft de klant een installatie ontworpen om vezels te drogen en hadden ze hiervoor 140.000 m3/h lucht nodig. De temperaturen konden variëren tussen de – 10 °C en + 150 °C. Daarnaast moesten ze een druk kunnen opbouwen van minimaal 6100 pascal. Om de levensduur van de ventilatoren te garanderen moesten ze ook aan zeer specifieke coating-eisen voldoen.

Oplossing
De ventilatoren zijn geschikt om in een EX zone 22 te plaatsen. De constructie van de ventilatoren is extra versterkt om aan hoge snelheden te kunnen draaien. Er kan tot 1670 toeren per minuut worden gedraaid. De ventilatoren zijn voorzien van een EX snelheidssensor om de snelheid van de waaier te detecteren en te begrenzen. De waaiers zijn voorzien van contraschoepen om onderdruk te creëren bij de as doorvoer en tevens voorzien van een grafiet-asafdichting.

De ventilatoren zijn geconstrueerd met een speciale huisdeling waardoor gehele demontage van leidingwerk niet benodigd is tijdens service-interventies of het demonteren van de waaier. Deze ventilatoren zijn maar liefst 4,1 meter lang, 2,7 meter hoog en 3,5 meter breed.

Deze zeer robuuste ventilatoren zijn voorzien van een EX motor 400kW van het merk WEG inclusief thermische beveiliging PTC, geïsoleerd lagerschild NDE. Deze industriële ventilatoren zijn schoongemaakt en ontvet en daarna gestraald. Een eerste grondlaag met Intergard 251 en dan een 2-componenten-coating Interthane 990. Er moesten mechanische garanties gegeven worden over de lasnaden en de sterkte van de waaier. Verder hebben we volgende rapporten aangeleverd; balanceer-rapport, IFM-sensortest, IIA-conformiteitsverklaring, datasheet van de coating inclusief testrapport van laagdiktes, FAT-rapport, maximale toerentaltest, installatie- en onderhoudshandleiding.

Kortom, een prachtig staaltje vakmanschap!

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies
Slingerland Techniek begrijpt dat het voor bedrijven moeilijk is om aan te geven waar ze precies naar op zoek zijn. Om bedrijven optimaal van dienst te kunnen zijn kijken we samen naar de bedrijfssituatie. Vervolgens worden de mogelijke oplossingen besproken zodat we in volledige samenspraak uw bedrijfsprobleem kunnen oplossen.

Heeft u vragen dan helpen we u graag verder.
U kunt ons bereiken op +31 (0)33 465 13 92.

Industriële ventilatorenicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Industriële ventilatoren voor vezeldroging

Slingerland Techniek BV

Leverancier van industriële ventilatoren sinds 1990 Lees meer