Geïsoleerde centrifugaal ventilator voor hoge temperaturen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Geïsoleerde centrifugaal ventilator voor hoge temperaturen

Achtergrond
Industrieventilatoren worden in allerlei toepassingen ingezet. In deze case beschrijven wij ventilatoren die ingezet worden in de industriële oven industrie. Er zijn veel verschillende soorten oven toepassingen, denk aan: Gloeiovens tot 800 °C, ontlaatovens tot 300 °C, smeedovens tot 1200 °C. Ovens kunnen elektrisch worden verwarmd of met branders. Bij elektrische ovens kan er gebruik worden gemaakt van stralingselementen of convectie-elementen. Bij branderovens kan worden gekozen voor aardgas-, propaan- of oliebranders. Slingerland Techniek bied ook voor deze industrie veel verschillende oplossingen, denk aan plug-ventilatoren voor recirculatie of centrifugaalventilatoren met speciale koelwaaiers of hoogwaardige, temperatuurbestendige lak.

Uitdaging
In dit geval heeft de klant een oveninstallatie ontworpen om materialen te poedercoaten. De temperaturen konden hier oplopen tot 350 °C. Ze hadden een totaal debiet nodig van 8300 kubieke meter per uur en moesten een statische druk kunnen opbouwen van 296 pascal.

Oplossing
In dit geval boden wij een riemsnaar-gedreven centrifugaalventilator aan met een volledig geïsoleerde behuizing. De uitvoering is riemgedreven uitgevoerd, zodat de motor zeker niet in aanraking zou komen met de extreme temperaturen. De zwarte coating is speciaal voor de hoge temperaturen. Verder is de ventilator voorzien van een grafietdichting en de waaier is gefabriceerd uit corten-staal.

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies
Slingerland Techniek begrijpt dat het voor bedrijven moeilijk is om aan te geven waar ze precies naar op zoek zijn. Om bedrijven optimaal van dienst te kunnen zijn, kijken we samen naar de bedrijfssituatie. Vervolgens worden de mogelijke oplossingen besproken zodat we in volledige samenspraak uw bedrijfsprobleem kunnen oplossen.

Heeft u vragen dan helpen we u graag verder.
U kunt ons bereiken op +31 (0)33 465 13 92.

Centrifugale ventilatoren icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Geïsoleerde centrifugaal ventilator voor hoge temperaturen

Slingerland Techniek BV

Leverancier van industriële ventilatoren sinds 1990 Lees meer