Lindor voegt speciaal ontworpen batterijpoedermenger toe aan het assortiment

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Lindor voegt speciaal ontworpen batterijpoedermenger toe aan het assortiment

Een reeks ontwerpinnovaties van de poedermenger heeft geleid tot de succesvolle realisatie van de nieuwste Lindor menger, speciaal ontworpen en geoptimaliseerd voor het verwerken van batterijpoeder.

Lindor, fabrikant van speciale ‘gentle touch’ mengers, verscheept een nieuwe, geavanceerde batterijpoedermenger naar een klant in Japan.

De vraag naar batterijpoeder neemt razendsnel toe.
Volgens Statista groeit de omvang van de wereldwijde markt voor lithium-ionbatterijen naar verwachting met meer dan 72% tot 2026. Dat zet batterijfabrikanten onder hoge druk om hun productie op te schalen. Batterijpoeder brengt echter unieke uitdagingen met zich mee voor fabrikanten – in het bijzonder het risico van binnendringen van metaal.

Lindor houdt zich al meer dan 20 jaar bezig met het mengen van batterijpoeders. De unieke ‘gentle touch’ technologie van de Lindor menger is uitermate geschikt voor poeders die bijzonder gevoelig zijn voor metaalverontreiniging aangezien de mengtrommel geen bewegende delen bevat.

Om tegemoet te komen aan de behoefte van batterijfabrikanten aan compleet nieuwe productiefaciliteiten en aanvullende productielijnen met moderne, energiezuinige machines, heeft Lindor een nieuwe oplossing ontwikkeld die meerdere meng-, koel- en droogfuncties combineert.
Om de nieuwste batterijpoedermenger te realiseren, waren aanpassingen nodig aan de standaarduitvoering van de Lindor menger. Aangezien batterijpoeder een poeder is met zeer cohesieve eigenschappen en een hoge storthoek, is de hoek van de inlaat steiler gemaakt om het poeder beter de mengtrommel in te laten stromen. Ook is de hoek van de schoepen in de trommel steiler gemaakt en zijn deze spiegelgepolijst zodat het poeder er tijdens het mengen gemakkelijk afglijdt.

Ten slotte wordt de stroming van het poeder verder bevorderd door de installatie van een speciaal onderdeel in zowel de inlaat als de uitlaat van de menger. Dat speciale onderdeel bestaat uit een veer en een snelsluitende zuiger. De beweging van de zuiger creëert een krachtige schokgolf waarmee het poeder omlaag de trommel in wordt ‘gezwiept’.

Hoewel deze innovaties voldoende zijn om een Lindor menger bijna elk ander type poeder te laten verwerken, vereisten de strenge kwaliteitseisen als het gaat om deeltjesvorm, -grootte en -zuiverheid (d.w.z. de afwezigheid van metaalverontreiniging) verdere verbeteringen. Deze betreffen het gebruik van alternatieve materialen om elk risico op metaalverontreiniging verder te beperken en speciale afdichtingen die zijn afgestemd op de abrasieve eigenschappen van batterijpoeder.

“Batterijpoeder is zeer hoogwaardig product, dat vraagt om uiterst zorgvuldig ontworpen procesapparatuur,” aldus algemeen directeur Bastiaan Soeteman. “Lindor mengers, koelers en drogers voldoen aan hoge kwaliteitseisen en maken een optimale productie-efficiëntie mogelijk.”

Met een geoptimaliseerd ontwerp en een hoge energiezuinigheid is de nieuwe ‘gentle touch’ batterijpoedermenger van Lindor de ideale oplossing voor de nieuwe productielijnen die naar verwachting wereldwijd zullen worden opgezet.
Neem vandaag nog contact met ons voor meer informatie over uiteenlopende oplossingen die onze ingenieurs aan uw batterijpoederverwerkingslijn kunnen leveren.

Contacteer Ons icon.arrow--dark

Geschreven door

Lindor Products B.V.

LINDOR houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van mengers voor droge producten. De optimale, absoluut breukvrije menging van het product is waar onze mengers zich onderscheiden van... Lees meer