Hygiënisch + optimaal doseren in food processing

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Hygiënisch + optimaal doseren in food processing

SPS | Solids Process Solutions is exclusief agent en kennispartner van Brabender Technologie voor de Nederlandse en Belgische markt met een breed assortiment gravimetrisch en volumetrisch doseerapparatuur in hygiënisch design voor voedselproductietoepassingen.

“Het is van vitaal belang dat elke leverancier van apparatuur voor de voedingsmiddelenindustrie een diep en volledig inzicht heeft in hygiënische normen.”
Rob van Buitenen van SPS | Solids Process Solutions

Of het nu gaat om de FlexWall® Plus universele doseerunit, enkel- of dubbelschroef doseerunits, trilgootdosering, doseerbandwegers, vloeistofdosering en uitdraagsystemen: u kunt vertrouwen op SPS.
Het Duitse Brabender Technologie, gevestigd in Duisburg, is een wereldwijd toonaangevende expert op het gebied van doseertechnologie en is bovendien lid van de European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG).

“Brabender Technologie is in staat om standaard doseersystemen te leveren die aan deze hoge normen voldoen voor bijna alle droge, vochtige of vloeibare ingrediënten die in de voedingsindustrie worden gebruikt”
Rob van Buitenen van SPS | Solids Process Solutions

Afgestemde doseeroplossing

De doseersystemen, ontwikkeld voor gebruik in de levensmiddelensector, garanderen een uiterst nauwkeurige dosering en een strakke en consistente receptuurcontrole, allemaal kritieke elementen voor een betere kwaliteitscontrole. Dit is belangrijk omdat elke grondstof zich anders gedraagt. Rob van Buitenen kent de verschillen: “Natuurlijke ingrediënten zijn vaak zeer verschillend qua grootte en vorm. Elk ingrediënt heeft zijn eigen eigenschappen, terwijl een mengsel van verschillende ingrediënten heel andere eigenschappen kan hebben dan de afzonderlijke ingrediënten. Vaak zijn de grondstoffen die bij de voedselverwerking worden gebruikt, delicaat en kwetsbaar. De doseersystemen van Brabender Technologie in hygiënisch design kunnen optimaal worden aangepast, zodat ze perfect zijn afgestemd op de eigenschappen van elk ingrediënt.”

FeederSelect®

Voor het bepalen van de optimale doseeroplossing heeft SPS | Solids Process Solutions het programma FeederSelect® ontwikkeld. FeederSelect® selecteert geschikte feeder type(s) op basis van in te geven procesgegevens van een doseertoepassing. Dit is geheel zelfstandig in te voeren op ieder gewenst moment. Het ingeven van de juiste procesgegevens wordt vereenvoudigd door verwijzingen via snelkoppelingen naar betreffende parameters én variabelen die in online colleges “In 7 stappen naar optimaal doseren” worden verklaard.
In een overzicht worden vervolgens de verschillende feedertypes getoond met daarbij hun geschiktheid en beperkingen. Snelkoppelingen bij ieder feedertype verwijzen naar alle feederdetails via datasheets, webpagina`s en colleges. FeederSelect® is kosteloos beschikbaar via o.v.v. “Interesse FeederSelect®”.

“Een partij die doseer- en procesuitdagingen weet te inventariseren en ook volledig bekend is met het totaalpakket aan sanitaire eisen, is dan ook een must”
Rob van Buitenen van SPS | Solids Process Solutions

Bij de ontwikkeling van doseeroplossingen speciaal voor de verwerking van levensmiddelen, heeft Brabender Technologie bijzondere aandacht besteed aan componenten die geschikt zijn voor levensmiddelen. De blauwe polyurethaan onderdelen worden gebruikt om ervoor te zorgen dat feilloos aan de strenge hygiëne-eisen wordt voldaan.
Horizontale oppervlakken en blootliggende schroefdraad zijn uit het ontwerp verdwenen. Gebruikers profiteren van afgeronde hoeken, gladde oppervlakken, poreusheidsvrije lasnaden en snelsluitingen voor snelle demontage van onder andere doseerschroef en schroefbuis. De klemmenkasten voldoen ook aan de eisen van hygiënisch ontwerp en de aandrijving wordt verzorgd door een ventilatorloze gladde motor. Voor alle materialen zijn FDA- en 1935/2004-conforme materialen gebruikt.
Het hygiënisch ontwerp van Brabender Technologie verhoogt niet alleen de voedselveiligheid en de reinigbaarheid van het doseerproces, maar beperkt ook de uitvaltijd van het hele proces tot een minimum.

Leer meer over de optimaal doseren en de bijbehorende doseerapparatuur, schrijf je in voor de Online Colleges – gerust contact op met Rob van Buitenen van SPS | Solids Process Solutions

Article image of: Hygiënisch + optimaal doseren in food processing
Article image of: Hygiënisch + optimaal doseren in food processing
Article image of: Hygiënisch + optimaal doseren in food processing

Geschreven door

Logo van:Hygiënisch + optimaal doseren in food processing

SPS | Solids Process Solutions

Exclusief Agent voor België en Nederland van : Kubota Brabender Technologie GmbH 30 jaar samenwerking en specialist in volumetrisch en gravimetrisch dosering van poeders, vezels, pellets, granulaat, rework, snippers, gravimetrisch... Lees meer