18 Ingebouwde centrifugaal ventilatoren voor de productie van houtstoffilters

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: 18 Ingebouwde centrifugaal ventilatoren voor de productie van houtstoffilters

Onze ingebouwde centrifugaal ventilatoren uitvoering 5 bewezen zich onlangs onmisbaar in het productieproces van stoffilters. Er moest immers rekening gehouden worden met enkele cruciale factoren, en in dat geval is er geen beter aanspreekpunt dan Slingerland! Lees hier hoe we een tevreden klant uit de nood hielpen met onze bijzondere industriële ventilatoren.

Duurzame centrifugaalventilatoren met lage operationele kosten

Recent mochten we met onze centrifugaal ventilatoren een klant helpen met een zeer gerespecteerde naam in de productie van stoffilters. Deze beschikte over ruim 70 jaar ervaring in de agro-, hout- en recyclingindustrie en bood innovatieve kwaliteitsoplossingen aan voor industriële stofafzuiging. De sleutelfactoren? Een ongeëvenaarde duurzaamheid, een hoog rendement en lage operationele kosten. En dat konden we, met onze ingebouwde centrifugaal ventilatoren uitvoering 5, vast en zeker voorzien!

Liggende centrifugale ventilatoren met een hoog rendement gezocht
In nauwe samenwerking met de klant zochten we bij Slingerland naar centrifugale afzuigventilators met een hoog rendement, die ook nog eens snel en efficiënt te monteren waren. Zo kon er bij de bouw van hun filtersystemen immers tijd bespaard worden, namelijk bij het monteren van de liggende centrifugaal ventilatoren in de schone zijde van het filter. Eenvoudig te monteren, eenvoudig te onderhouden en van hoogwaardige kwaliteit!

De oplossing? Uitvoering 5 centrifugaal ventilatoren die snel te bevestigen zijn
De liggende centrifugaal ventilatoren die wij selecteerden waren voorzien van B5-motoren, die eenvoudig met een flens aan het ventilatorhuis konden worden bevestigd. Bovendien rustten we deze uitvoering 5 centrifugaal ventilatoren uit met een frame aan de onderzijde, zodat ze eenvoudig via de bovenzijde van het filter gemonteerd konden worden.

De klant heeft vervolgens zelf een conus voorzien, die de inlaat van de ingebouwde centrifugaal ventilatoren direct verbindt met de filtersectie onder de zijde van de schone lucht. Daar konden de liggende centrifugaalventilatoren de lucht door de filtermouwen aanzuigen, en zo de lucht van het proces filteren. Ten slotte waren deze liggende centrifugaal ventilatoren stuk voor stuk geschikt voor frequentieregeling en van uitstekende kwaliteit.

Zelf ingebouwde centrifugaal ventilatoren nodig? Contacteer ons gerust!
Zouden onze uitvoering 5 centrifugaal ventilatoren ook in jouw bedrijf het verschil maken voor de luchthuishouding? Dan nodigen we je graag uit om een keertje samen te zitten met onze experts voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden. Bij Slingerland ben je altijd welkom!

Centrifugaal ventilatoren icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:18 Ingebouwde centrifugaal ventilatoren voor de productie van houtstoffilters

Slingerland Techniek BV

Leverancier van industriële ventilatoren sinds 1990 Lees meer