Semiautomatische afzaklijn met snelle omschakeling voor de zaden van Dutch Seed Group

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
71 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Semiautomatische afzaklijn met snelle omschakeling voor de zaden van Dutch Seed Group

Dutch Seed Group, Nederlandse producent van veredelde zaden, had nood aan meer ergonomie en automatisatie voor het verpakken van hun zaden. Na een bezoek aan hun fabriek vond Ausloos de ideale oplossing voor hun vraag.

Om de verpakking van hun zaden efficiënter te laten verlopen, had Dutch Seed Group nood aan meer automatisatie. Veel handmatig werk zoals zakken naaien en de machines instellen, vergde namelijk heel wat tijd en moeite.

Zeker aangezien ze enorm veel verschillende soorten zaden verpakken, in zakken met verschillende hoeveelheden, van 5 tot 25 kg. Het was uiterst belangrijk om een machine uit te kiezen die snel kon schakelen tussen de verschillende zaden én hoeveelheden.

Dutch Seed Group wilde een machine dat voldeed aan volgende criteria:
•Snel te inspecteren;
•Eenvoudig schoon te maken;
•Makkelijk te bedienen en te doseren;
•Snel omschakelen tussen verschillende zaden;
•Goede ergonomie van operator.

Om al deze noden in te vullen, raadde Ausloos een semiautomatische lijn met stapelrobot aan. Met de Pura L wordt een groot deel van het afzakproces geautomatiseerd. Het enige dat de operator nog moet doen, is de zakken aansteken en begeleiden naar de volgende handeling. Bovendien zijn de banden onder de installatie regelbaar in hoogte, afhankelijk van het type zak, zodat de operator ergonomisch te werk gaat.

De machine kan snel schakelen tussen producten, is goed te doseren en makkelijk te openen en controleren indien nodig. Er worden gemiddeld zo’n 4 zakken per minuut gevuld. Hierna neemt de Winner 250 stapelrobot het over en worden de zakken netjes op elkaar gestapeld.

Lees meer over deze realisatie icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Semiautomatische afzaklijn met snelle omschakeling voor de zaden van Dutch Seed Group

Ausloos Verpakkingstechniek bvba

Ausloos Verpakkingstechniek levert verpakkingsmachines voor het afwegen en verpakken van poeders en granulaten in zakken, palletiseren en pallethandling. Afzakinstallaties voor openmond- en ventielzakken, FFS installaties voor vlakfolie en buisfolie. Palletiseermachines... Lees meer