Een volautomatische afzaklijn voor diervoederpremixen van Natural Gums

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
76 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Een volautomatische afzaklijn voor diervoederpremixen van Natural Gums

Vroeger verpakte Natural Gums hun premixen door middel van meerdere manuele stations. Dit vergde veel mankracht, met veel tijdverlies en een verhoogde kans op fouten tot gevolg. Het was hoog tijd voor een kostenefficiëntere oplossing, dat altijd hetzelfde resultaat opleverde.

Een van de belangrijkste eisen van de machine was dat de afzakking op een heel nauwkeurige manier gebeurde. Zakken van bijvoorbeeld 16 kilogram moeten exact zoveel wegen, niet meer of minder. Het was ook essentieel dat de nieuwe verpakkingsmachine snel van het ene product naar het andere kon overschakelen.

Verder was het belangrijk dat er beperkte technische kennis nodig was voor de bediening van de machines. Makkelijke inspectie en reiniging was ook mooi meegenomen.

Via de volautomatische afzaklijn kan Natural Gums premixen verpakken in verschillende zakmaten, tussen de 10 en 25 kg. Het verpakken gebeurt steeds in omgeplooide en genaaide papieren openmondzakken.

Enkel de lege zakken en pallets worden nog manueel klaargelegd. De verpakkingslijn zorgt verder dat de premixen correct worden verpakt, de gesloten zakken netjes op een pallet worden gelegd, en de pallets automatisch worden gewikkeld en voorzien van een topvel. Op die manier zijn ze waterdicht en klaar voor transport.

De afzaklijn werd samengesteld met de volgende machines:
•Z-Belt Conveyor van Poeth
•Futura Technipes afzakinstallatie met nettoweger
•Winner 600 Green robotpalletiser
•TOSA 090/455 palletwikkelaar met topvel
•Pallettransport

Lees meer over deze realisatie icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Een volautomatische afzaklijn voor diervoederpremixen van Natural Gums

Ausloos Verpakkingstechniek bvba

Ausloos Verpakkingstechniek levert verpakkingsmachines voor het afwegen en verpakken van poeders en granulaten in zakken, palletiseren en pallethandling. Afzakinstallaties voor openmond- en ventielzakken, FFS installaties voor vlakfolie en buisfolie. Palletiseermachines... Lees meer