Schroefcompressor voor persluchtsysteem

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Schroefcompressor voor persluchtsysteem

Codelen, een Spaanse fabrikant van kartonnen en microgolfverpakkingen, heeft zijn persluchtsysteem in de fabriek in Elche (ES) gemoderniseerd met een EG37V compressor van ELGi. Codelen koos voor deze oliegesmeerde schroefcompressor met variabele snelheid om de toegenomen productiecapaciteit bij te benen en energie te besparen. Door hun robuuste ontwerp blijven de EG compressoren ook bij extreem hoge of lage temperaturen en extreem droge of vochtige omstandigenheden betrouwbaar functioneren. De hoogrendementscompressoren zijn uitgerust met zelfontwikkelde η-V-profielrotoren, met een combinatie van 4/5 lobben, ontworpen om bij lage rotorsnelheden te werken. Dit ontwerp vermindert drukverliezen en zorgt samen met de OSBIC (Oil Separation By Impact and Centrifugal action) drietrapsscheiding voor een lager energieverbruik, aldus de fabrikant.

ELGi Compressors maakt luchtcompressoren en levert in bijna alle Europese landen persluchtsystemen. Het assortiment omvat oliegesmeerde en olievrije schroefcompressoren, oliegesmeerde en olievrije zuigercompressoren en centrifugaalcompressoren, maar ook drogers, filters en overige accessoires.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer