Adsorptiedrogers voor perslucht

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Adsorptiedrogers voor perslucht

Persluchtspecialist BOGE voorziet zijn installaties van DAV-2 warm-regenererende adsorptiedrogers, zodat de perslucht bij hoge volumestromen vrij blijft van verontreinigingen en vocht. De drogers maken de productie van zeer droge perslucht mogelijk bij een betrouwbaar drukdauwpunt van –40 °C (optioneel –70 °C) en bereiken zo betrouwbaar de zuiverheidsklassen 2.2.2 (partikels, vocht en olie) of 2.1.2 conform ISO 8573-1: 2010.

De drogers met high-performance voor- en nafilter maken debieten mogelijk van 450 tot 7302 m3/h bij een maximale bedrijfsdruk van 11 bar. Standaard zijn ze uitgerust met thermisch geïsoleerde ketelmantel en bescherming tegen aanraking. De thermische isolatie vermindert warmteverliezen en zorgt voor meer arbeidsveiligheid. Het energieverbruik daalt alleen al daardoor met ongeveer 4%. Centraal staat een nieuwe high-end PLC-besturing met 7 inch touchscreen voor de permanente bewaking, analyse en evaluatie van alle relevante parameters.

De besturing beschikt over een groot aantal interfaces (Modbus, Profibus enz.), en een USB-interface voor software-updates en data-uitwisseling. De afmetingen van de ketel zijn gewijzigd: hij is breder en lager gemaakt, zodat hij gemakkelijk kan worden getransporteerd en geïnstalleerd. Hij past nu in een standaard container. De drogers zijn ook beter toegankelijk, wat onderhoud eenvoudiger maakt.

Om het droogmiddel te regenereren gebruikt de warmgenererende droger omgevingslucht die extern verwarmd wordt en dan met een vacuümpomp over het droogmiddelbed wordt gezogen. Dit voorkomt spoelluchtverlies en verlaagt het energieverbruik met zo’n 25% ten opzichte van koudgenererende systemen die gedroogde proceslucht gebruiken voor de regeneratie.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark