Precisiedosering van kleine hoeveelheden kunststof materiaal

icon.highlightedarticle.dark Doseren
44 bekeken Laatste wijziging: 31 maart 2024
Mini gravimetrische blender voor microdosering
Mini gravimetrische blender voor microdosering | Foto: Kotraco Plastic Machinery

Kotraco introduceert de Mini Gravix gravimetrische blender van Moretto. Dit model is speciaal ontworpen voor microdoseertoepassingen van granulaten, maalgoed, masterbatch en andere additieven. Het voldoet aan de behoeften van kunststofverwerkers die zeer kleine percentages materiaal moeten doseren op kleine verwerkingsmachines, speciaal voor die producenten die gebruik maken van gerecycled materiaal in hun grondstoffenstroom.

De Mini Gravix is een nieuw ontwerp, maar heeft de goede eigenschappen van de grotere Gravix modellen behouden en onderscheidt zich door het hoge nauwkeurigheidsniveau en productieflexibiliteit:

  • Het trechterontwerp optimaliseert een consistente massastroom voor gelijkmatig doseren en de hoogste nauwkeurigheid onder alle omstandigheden.
  • Ook dit model blender heeft geen conventionele doseerschuiven, maar gebruikt het gepatenteerde Moretto ontwerp van zgn. ‘double eyelid’ doseringen. Dat maakt het systeem veel sneller (een reactiesnelheid van 25 ms!) en voorkomt inklemmen van materiaal.
  • Het VIS (Vibration Immunity System) ondervangt trillingen, een van de kritieke problemen van gravimetrische dosering, waardoor de Mini Gravix rechtstreeks op verwerkingsmachines kan worden geïnstalleerd.
  • De Mini Gravix is uitgevoerd met een touchscreen interface voor een eenvoudig en intuïtief beheer van de machines en voor de opslag van recepten en kan optioneel worden voorzien van OPC UA voor communicatie met externe beheersystemen.

Moretto wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Kotraco Plastic Machinery.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark