Menginstallatie voor snel en flexibel mengen

icon.highlightedarticle.dark Installatiebouw
50 bekeken Laatste wijziging: 31 maart 2024
PG uitrijdbare assen
PG uitrijdbare assen | Foto: Dinnissen
Article image of: Menginstallatie voor snel en flexibel mengen
Medewerker Nutri-Dynamics bij de menger | Foto: Dinnissen

Nutri-Dynamics is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie, verpakking en distributie van private label voedingssupplementen. Samen met de klant bepaalt Nutri-Dynamics de gewenste productsamenstelling om er vervolgens voor te zorgen dat alle ingrediënten in de juiste concentraties en opnamevormen worden toegevoegd.

Een kleine twee jaar geleden begon Nutri-Dynamics met het plan om van vier verschillende locaties te verhuizen naar één grote productielocatie in Alkmaar. Tegelijkertijd ging Nutri-Dynamics op zoek naar partijen die de geschikte machines voor in het pand konden leveren.

Sam Dimassi, eigenaar van Nutri-Dynamics vertelt: ‘Omdat er een compleet nieuw pand werd ontwikkeld, konden we alles opnieuw inrichten. We hebben de processen op de oude locaties onder de loep genomen en zijn teruggegaan naar de tekentafel. Doordat Dinnissen al in de ontwikkelfase van het pand en de lijn betrokken was, konden de experts van Dinnissen meedenken over het zo efficiënt en slim mogelijk inrichten van de productielijn.’

Dinnissen leverde niet alleen een machine, maar heeft samen met Nutri-Dynamics en andere betrokken bedrijven gekeken naar het grotere plaatje. De installatie is ontworpen op basis van:

  • de beginsituatie
  • het gewenste eindresultaat
  • benodigde processtappen
  • de verschillende lijnonderdelen
  • hoe de diverse onderdelen op elkaar aansluiten

Dinnissen heeft meegedacht over de plaats van de menginstallatie in de ruimte, de manier waarop alle benodigde poeders de menger bereiken en de wijze waarop het product vanuit de menger richting de afvullijn gaat.

Lees de hele customerstory op onze website.

Nutri-Dynamicsicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Menginstallatie voor snel en flexibel mengen

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer