Badhoevese bouwmaterialenhandel / De Bedijking gaat over op WAM silomengers

icon.highlightedarticle.dark Silo's
51 bekeken Laatste wijziging: 31 maart 2024
WAM silomenger
WAM silomenger | Foto: Kemp
Article image of: Badhoevese bouwmaterialenhandel / De Bedijking gaat over op WAM silomengers
231 KB | Foto: Kemp
Article image of: Badhoevese bouwmaterialenhandel / De Bedijking gaat over op WAM silomengers
1343 KB | Foto: Kemp
Article image of: Badhoevese bouwmaterialenhandel / De Bedijking gaat over op WAM silomengers
5041 KB | Foto: Kemp

In het centrum van de drukke randstad heeft dit bedrijf 2 vestigingen in Badhoevedorp en Mijdrecht. De mobiele bouwplaats silo’s worden in Mijdrecht onderhouden en gevuld met droge mortel. Vorig jaar heeft de eigenaar Izaak Hooning de opdracht aan KEMP gegund voor het leveren van nieuwe mengers en besturingskasten voor onder de droge mortel silo’s.

Op de foto is te zien dat “De Bedijking” niet alleen investeert in silotechniek, maar op de achtergrond is ook de onlangs in bedrijf genomen betoninstallatie te zien. Hier kunnen “afhalers” de gemengde beton ophalen.

Met de investering in de droge mortel mengers wil de “De Bedijking” klaar zijn voor de toekomst. De Wetmix V05 mengers van het fabricaat WAM, worden al vele jaren toegepast onder de droge mortel silo’s. De mengers zijn voorzien van een mengkamer en mengschoepen voorzien van polyurethaan, waardoor het schoonmaken aan het einde van de dag zeer eenvoudig is.

Naast dat schoonmaken eenvoudig is, geeft het ook een verlengde levensduur van de verschillende componenten.

Voor de grote mengers is gekozen voor de Wetmix V05 van WAM met een voor intensieve menging uitgevoerde mengas, met verlengde verblijftijd voor de droge mortel.

Voor de besturingskasten is gekozen voor kasten ontworpen en geleverd door KEMP.

Deze besturingskasten worden in verschillende uitvoeringen al vele jaren aan gebruikers levert in Nederland en België. Voor “De Bedijking” zijn meerdere 3 fase-kasten geleverd en één enkelfase kast (met frequentie omvormer).

Dit laatste geeft de mogelijkheid om bij een project waar geen krachtstroom aanwezig is, toch deze mengers aan te sturen.

De 3 fase-kasten zijn voorzien van een draaiveld controle waardoor de mengers altijd de goede kant op draaien, ook als een aansluiting op de bouwplaats verkeerd is aangesloten. Dit voorkomt tijdverlies en schade aan de mengers.

Naast de aansturing van de menger zorgen deze kasten ook voor het aansturen van het waterventiel. Verder is het watercircuit voorzien van een drukregelaar, flowmeter en een ontluchtingsoptie om ter voorkoming van vorstschade het water uit het circuit te laten lopen.

Geschreven door

KEMP BV

Het motto van technisch adviesbureau KEMP is ‘van plan tot productie’. Maar het is de klant die bepaalt of een project vanaf het begin tot het eind wordt begeleid. KEMP kan, als ervaren allrounder in engineering, maintenance en projectmanagement, de klant in alle fasen bijstaan. KEMP is verder vertegenwoordiger van: MBA, ALVIBRA, WAM, OLIVIBRA en SMB. Kunnen wij u ondersteunen, dan doen wij dat graag. Lees meer