Poeth realiseert nieuwe menglijn voor van Tuijl

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
95 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Poeth realiseert nieuwe menglijn voor van Tuijl

Poeth realiseerde onlangs voor de firma P.C. van Tuijl Kesteren B.V. een complete menglijn voor kalvermelkpoeders en feed concentraten. Met name restloosheid / versleping was een van de belangrijkste speerpunten.

Het totale project omvat:

– inname grondstoffen uit big-bags en zakgoed
– voorbreken van klontvormige poeders
– controle zeving + metaal detectie
– fijn maalmolen
– Nauta menger
– controle zeving
– transport naar silos en/of verpakking
– big-bag vulllijn met rails (bezinken van luchtige poeders)

Een breed gamma aan poeders is vooraf getest op de Z-Conveyor in de Poeth test faciliteit. Hierbij is uitgebreid getest welke configuratie het meest geschikt is voor deze uiteenlopende range aan producten zoals bijv.:

– hoog vetgehalte (zoals bv. vetkernen)
– zeer fijne waterige poeders
– abrasieve poeders
– mengsels die gevoelig zijn voor ontmenging

De complete engineering van de nieuwe fabriek is door John Swinkels (Project Engineer – Poeth) in nauwe samenwerking met van Tuijl verzorgd. Diverse delen zijn door de opdrachtgever zelf ingekocht, de rest is door Poeth geleverd. Het geheel is compleet met bordessen en staalbouw door Poeth gemonteerd.

Gezamenlijk kijken we terug op een heel mooie samenwerking in dit alweer 3e project wat we voor van Tuijl hebben mogen leveren.

Geschreven door

Logo van:Poeth realiseert nieuwe menglijn voor van Tuijl

Poeth BV

Uitgangspunten voor Poeth zijn altijd: Beheersing van de technologie van alle industriële processen, arbeidsbesparing door automatisering en energiebesparing. Wij hebben enkele specialisaties, zoals de genoemde veevoederindustrie. Daarnaast bouwt Poeth installaties... Lees meer