Nieuw volledig toegangssysteem voor draaisluizen vereenvoudigt toegang en reiniging

icon.highlightedarticle.dark Sluizen
109 bekeken Laatste wijziging: 25 september 2023
FX Rotor-extractiesysteem
FX Rotor-extractiesysteem | Foto: Coperion

Een nieuw toegangssysteem voor draaisluizen vereenvoudigt toegangs- en reinigingsprocedures aanzienlijk. Het bewezen FX Rotor-extractiesysteem is nu beschikbaar in een lineaire versie.

Op Powtech 2023 (26-28 september 2023, Neurenberg/Duitsland) presenteert Coperion een nieuwe ontwikkeling binnen de FX full access-serie voor draaisluizen in hal 4 op stand 4-370.

Eenvoudige verwijdering van rotor uit behuizing

Naast het FXS-systeem met de uitzwenkbare configuratie is nu eveneens de FXL lineaire versie beschikbaar voor eenvoudige verwijdering van de rotor uit de behuizing, waardoor een vereenvoudigde, lineaire toegang tot het interieur van de sluis ontstaat.

Geschikt voor grotere draaisluizen

Het nieuwe FXL-afzuigapparaat maakt niet alleen een veilige en eenvoudige bediening mogelijk, maar biedt ook een hoge betrouwbaarheid. Dit systeem is vooral geschikt voor grotere draaisluizen en is ideaal daar waar strenge hygiënische eisen gelden en de draaisluizen vaak gereinigd moeten worden.

FX Full Access System voor strenge hygiënische eisen

Coperion FX (full access) extractie systemen voor draaisluizen zijn speciaal ontwikkeld voor toepassingen met strenge hygiënische eisen in de voedselproductie. Deze systemen bieden vrije en ongehinderde toegang tot het interieur van de draai sluis, voor snelle en eenvoudige reiniging of inspectie.

Het nieuw ontwikkelde FXL-systeem is uitgerust met aan de zijkant gemonteerde lineaire geleidestangen waarmee de rotor met groot gemak uit de behuizing kan worden gehaald en later nauwkeurig opnieuw kan worden geïnstalleerd zonder de toegang tot het interieur van de behuizing te belemmeren.

Optimale reiniging

Door gebruik te maken van een scharnier kan de uitgetrokken rotor in verschillende posities naar de zijkant worden gezwenkt en langs de geleidestangen naar achteren worden geduwd. Met deze verschillende posities kunnen zowel het interieur van de sluis als de zwenkbare rotor zelf optimaal worden gereinigd, zelfs met beperkte ruimte.

Gegarandeerde hygiënische afdichting

De geleidestangen zijn aan beide zijden van elke lager voorzien van speciale dichtingen om een ​​hygiënische afdichting te garanderen. Een ergonomische handgreep maakt het gemakkelijk om de rotor eruit te trekken en terug op zijn plaats te duwen. Het zijdeksel aan de aandrijfzijde kan opzij draaien, waardoor vanaf beide zijden volledige toegang tot de klep mogelijk is.

Lage slijtage, lange levensduur en bijbehorende kostenbesparingen

Naast een geoptimaliseerde bediening bij het reinigen, vertoont het systeem een ​​lage slijtage, een lange levensduur en bijbehorende kostenbesparingen. Het lineaire systeem kan achteraf worden gemonteerd op bestaande draaisluizen.

Om aan de toegenomen hygiëne-eisen van voedselproducenten te voldoen, heeft Coperion ook de productie van de draaisluizen zelf geoptimaliseerd. Door behuizingen met geoptimaliseerde gietkwaliteit te gebruiken, vertonen de nieuwe draaisluizen gladde buitenoppervlakken met zeer weinig ribbels – ideaal voor het eenvoudig verwijderen van productophopingen die zich in de productieomgeving op de roterende klep kunnen verzamelen.

Geschreven door

Logo van:Nieuw volledig toegangssysteem voor draaisluizen vereenvoudigt toegang en reiniging

Coperion NV

Coperion N.V. is een 100 % dochter van Coperion GmbH, de wereldwijde markt- en technologieleider voor compounderen, extruderen, materials handling, gravimetrisch doseren en bijbehorende service. Coperion is uw partner in... Lees meer