Nieuw OGF proces van Bolz Intec voor oppervlaktes van drums en trechters

icon.highlightedarticle.dark Reiniging
48 bekeken Laatste wijziging: 31 maart 2024
Invloed van oppervlaktebewerking op het ruwheidsprofiel bij tactiele metingen.
Invloed van oppervlaktebewerking op het ruwheidsprofiel bij tactiele metingen. | Foto: WinProcess

Bolz Intec is bekend van o.a. hoogwaardige drums, pressure drums, API-transportsystemen, drum cleaning systemen en trechters.

Wat redelijk vaak voorkomt in m.n. de farmaceutische industrie, maar ook steeds meer in de food, is dat drums en trechters gebruikt worden voor het legen van poeders in bijvoorbeeld machines en dat dan iets aan product achterblijft, wat niet de wens is. Want om contaminatie te voorkomen moeten de drums en trechters tussendoor schoongemaakt worden en dat kost tijd en energie.

Bolz Intec heeft het nieuwe OGF proces ontwikkeld dat ervoor zorgt dat het wandoppervlak zo glad mogelijk wordt. D.m.v. een automatisch slijpproces wordt dit uitgevoerd. Hierbij een korte uitleg van Bolz Intec over het belang van gladde oppervlakken:

Bij transportcontainers voor gevoelige producten, maar ook bij apparaten in de farmaceutische industrie, voedselverwerking etc. speelt naast de chemische bestendigheid van de gebruikte materialen ook hun reinigingsgedrag een sleutelrol. Dit betekent dat steeds vaker hybride productiefaciliteiten met geïntegreerde single-use-systemen worden ingezet om eventuele verontreiniging door overdracht van stoffen te voorkomen.

De afgelopen jaren zijn er steeds meer inspanningen geleverd om roestvrijstalen oppervlakken te optimaliseren om de apparaten en/of transportcontainers geschikt te maken voor milieuvriendelijker meervoudig gebruik.

Het doel is om een ​​goede restafvoer en volledige reinigbaarheid te garanderen met de ontwerp- en productieomstandigheden voor materialen met een hoge chemische bestendigheid. Oppervlaktekwaliteit speelt een sleutelrol en kan alleen worden bereikt via een alomvattende aanpak.

De weg naar het perfecte oppervlak begint bij de materiaalkeuze en omvat alle productieomstandigheden, waarbij mechanische oppervlaktebewerking in combinatie met elektrochemische bewerking hierbij een sleutelrol speelt.

Er wordt melding gemaakt van de consistente optimalisatie van het gehele productieproces. Alleen zo kan op een duurzame manier worden voldaan aan de hoge eisen aan de oppervlaktekwaliteit en kunnen de systemen en containers voldoen aan de hoge veiligheidseisen voor meervoudig gebruik, zelfs in gevoelige gebieden.

Geschreven door

WinProcess

WinProcess is een vertegenwoordiging van diverse ervaren leveranciers in de procesindustrie voor de Benelux Lees meer