Mengen van bouillonmassa in een Lödige ploegschaarmenger

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
48 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Mengen van bouillonmassa in een Lödige ploegschaarmenger

De productie van instant soepen en bouillonblokjes is een complex proces met hoge technische eisen. Niet alleen zijn de ingrediënten talrijk, maar ze zijn ook zeer verschillend in consistentie en samenstelling. De Lödige ploegschaarmenger type FKM is de ideale machine om deze veeleisende mengopdracht uit te voeren.

Van droog poeder tot plakkerige en deels vloeibare producten: de ingrediëntenlijst van bouillonmassa’s zoals zachte en harde bouillon bevat componenten van bijna elke consistentie. Voor deze producten moeten poeders met veel zout en suiker, kleurstoffen, smaak oliën en specerijen zo homogeen mogelijk gemengd worden met gesmolten vetten zoals palm- en kippenvet en aanvullende vloeistoffen.
Deze taak is bijzonder veeleisend vanwege de verschillen in oplosbaarheid van deze ingrediënten in vet en water. Daarnaast moet tijdens de bevochtigingsfase worden gezorgd voor een gecontroleerde zwelling van droge zetmeelcomponenten. En last but not least is het erg belangrijk dat alle ingrediënten op de juiste wijze toegevoegd en perfect gedoseerd worden.
Het is dan ook een hele uitdaging om de gewenste eigenschappen voor elk recept en elke batch nauwkeurig en reproduceerbaar binnen de kortst mogelijke tijd te produceren.

Voor de vloeistoftoevoeging biedt Lödige verschillende mogelijkheden. Voor elk recept wordt de optimale oplossing ontworpen en toegepast. De hoeveelheid vloeistof kan variëren tussen 1% en 30% en wordt snel of juist heel traag toegevoegd, afhankelijk van de vloeistof of het effect ervan op de droge ingrediënten.

Het mengen van bouillonmassa’s stelt zeer speciale eisen aan de gebruikte mengtechnologie vanwege het grote aantal ingrediënten en hun zeer verschillende eigenschappen. Bovendien moet het hele proces verlopen volgens de strengste hygiënenormen. De Lödige FKM Food grade ploegschaarmenger is hiervoor een praktische en efficiënte oplossing, en dit voor alle gebruikelijke batchgroottes.

Geschreven door

Logo van:Mengen van bouillonmassa in een Lödige ploegschaarmenger

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions vertegenwoordigt in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten. U kan bij Eskens terecht voor al uw vragen over de producten die ze vertegenwoordigen, het organiseren... Lees meer