Coperion Recycling Innovation Center State-of-the-art test labo voor kunststofrecycling toepassingen

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Coperion Recycling Innovation Center State-of-the-art test labo voor kunststofrecycling toepassingen

Toekomstgerichte investering voor meer duurzaamheid in kunststofrecycling

Coperion GmbH begint met de bouw van een ultramodern testlaboratorium voor recycling in de productiefaciliteit in Niederbiegen/Weingarten, Duitsland. Het nieuwe Coperion Recycling Innovation Center wordt gebouwd in de directe nabijheid van het bestaande Test Center voor Bulk Solids Handling van Coperion. Gedreven door de toenemende wereldwijde vraag naar een circulaire kunststofeconomie, heeft zich de afgelopen jaren een duidelijke trend gevormd naar meer recycling. Coperion speelt in op deze trend, niet alleen met zijn apparatuur en processen die zijn ontworpen voor recyclingtoepassingen, maar ook met zijn nieuwe Recycling Innovation Center. In deze faciliteit kunnen klanten samen met de experts van Coperion nieuwe, duurzame producten en recyclingprocessen ontwikkelen en testen. Alle essentiële fasen van het recyclingproces zullen binnen de faciliteit worden behandeld, inclusief materiaaltransport, invoer, extrusie, pelletiseren en nabewerking van materialen. Daarnaast zal Coperion in dit nieuwe Recycling Innovation Center eigen onderzoek doen naar kunststofrecycling.

Met deze toevoeging zal het bedrijf haar testlaboratoriumcapaciteiten alleen al in Duitsland uitbreiden tot 5.000 m² (53.819 ft²). Hiermee onderstreept Coperion haar investering in innovatie en onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten en dit vooral met betrekking tot duurzaamheidskwesties.

Markus Parzer, President van de Polymer Division en Managing Director van Coperion GmbH, zei: “De wereldwijde vraag naar state-of-the-art, efficiënte kunststofrecyclingoplossingen zal de komende jaren blijven groeien vanwege de voortdurend toenemende eisen van milieuwetgeving, zoals die in het kader van de Europese Green New Deal, en door veranderend consumentengedrag en milieubewustzijn. Bij de beslissing om dit nieuwe Recycling Innovation Center op te richten, hebben we duidelijk de prioriteit gesteld om een actieve partner voor onze klanten te zijn door onze geavanceerde technologieën en gevestigde expertise aan te bieden, en dit terwijl we samenwerken op weg naar meer duurzaamheid en een functionele circulaire economie.”

Bernd Neumann, Coperion Weingarten/Niederbiegen Site Manager voegde hieraan toe: “We zijn ervan overtuigd dat ons nieuwe Recycling Innovation Center, uitgerust met de modernste technologie voor hoogwaardige en innovatieve recyclingprocessen, een aantrekkelijke toegevoegde waarde zal zijn voor onze klanten in de kunststofindustrie. Tegelijkertijd zal deze faciliteit interessante, langdurige carrièremogelijkheden voor mensen in de regio creëren.”

Recycling speelt een centrale rol in duurzaamheid
In het licht van veranderende consumentengewoonten van eindgebruikers en de wereldwijd steeds strenger wordende milieuwetgeving, heeft de kunststofindustrie lang geleden erkend dat duurzamere productie een must is. Recycling speelt een centrale rol bij het bereiken van dit doel. Wereldwijd houdt de kunststofverwerkingsindustrie zich bezig met de vraag hoe recycling praktisch en op industriële schaal kan worden geïmplementeerd. Om deze vraag specifiek voor elke klant te kunnen beantwoorden, zullen concrete benaderingen van oplossingen voor elke fase van het recyclingproces worden getest en ontwikkeld, samen met de klant, in het nieuwe Coperion Recycling Innovation Center. Deze oplossingen kunnen vervolgens vanuit één enkele bron efficiënt in de productie worden geïmplementeerd.

Marina Matta, teamleider Process Technology Engineering Plastics, zei het volgende over het nieuwe Coperion Recycling Innovation Center: “Met dit ultramoderne testlab bieden we onze klanten een hoogwaardige oplossing voor het ontwikkelen van hun processen en producten. Naast verwerkings- en productoplossingen voor de mechanische recycling van industrieel en huishoudelijk afval, kunnen we samen met onze klanten ook innovatieve oplossingen ontwikkelen en testen voor elk ander actueel recyclingproces. Bovendien biedt het Recycling Innovation Center Coperion de ideale omstandigheden om onze onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten te stimuleren voor meer efficiëntie en grotere haalbaarheid bij het recyclen van kunststoffen.”

Geschreven door

Logo van:Coperion Recycling Innovation Center State-of-the-art test labo voor kunststofrecycling toepassingen

Coperion NV

Coperion N.V. is een 100 % dochter van Coperion GmbH, de wereldwijde markt- en technologieleider voor compounderen, extruderen, materials handling, gravimetrisch doseren en bijbehorende service. Coperion is uw partner in... Lees meer