Efficiënter verpakken: zo doet Zandzuigbedrijf Het Noorden dat

icon.highlightedarticle.dark Verpakkingsmaterialen en -oplossingen
77 bekeken Laatste wijziging: 6 december 2023
Zandzuigbedrijf Essegi F1000 zijaanzicht
Zandzuigbedrijf Essegi F1000 zijaanzicht | Foto: Ausloos Verpakkingstechniek
Article image of: Efficiënter verpakken: zo doet Zandzuigbedrijf Het Noorden dat
Zandzuigbedrijf Essegi F1000 zij- en achteraanzicht | Foto: Ausloos Verpakkingstechniek
Article image of: Efficiënter verpakken: zo doet Zandzuigbedrijf Het Noorden dat
Zandzuigbedrijf Essegi F1000 vooraanzicht | Foto: Ausloos Verpakkingstechniek

Ausloos verbeterde het verpakkingsproces van Zandzuigbedrijf Het Noorden met de Essegi F1000, met als resultaat efficiëntie, kostenbesparing en tevredenheid.

Ausloos streeft er altijd naar om aan de unieke behoeften van hun klanten te voldoen. Een van hun recente projecten was met Zandzuigbedrijf Het Noorden, deel van H.H. van der Velde B.V. Zij vroegen Ausloos de efficiëntie van hun verpakkingsproces te verhogen.

Plastic openmondzakken

Zandzuigbedrijf Het Noorden, deel van H.H. van der Velde B.V., is een bedrijf gespecialiseerd in de productie en verkoop van industriezand zoals filterzand en -grind. Ze halen kwartszand uit de grond, bewerken het en verpakken het in zakken.

Het bedrijf had voor dit project al machines die het kwartszand in plastic openmondzakken verpakten, maar dit proces was niet zo snel, efficiënt of kosteneffectief als ze zouden willen. Daarom wilden ze graag een geavanceerdere verpakkingsoplossing die een snellere, betere en goedkopere manier van verpakken mogelijk zou maken.

Efficiënter verpakken

Om Zandzuigbedrijf Het Noorden te helpen hun kwartszand efficiënter te verpakken, adviseerde Ausloos de Essegi F1000. Deze verpakkingsmachine, uitgerust met een nettoweger en thermotransferprinter, bood de perfecte oplossing voor hun behoeften.

Zakken altijd optimaal gevuld

Het voornaamste probleem bij de vorige machine was dat het product verschillende stortgewichten had, maar de machine maar één soort zak vulde. Bijgevolg waren sommige zakken goed gevuld, anderen minder goed. Met een vlakfoliemachine zoals de Essegi F1000 worden de zakken op maat gemaakt van het product waardoor de zakken altijd optimaal gevuld zijn.

Hierbij komt de PE-folie van de rol af waarna de zak gevuld en geseald wordt. Er passen meer dan 2000 zakken op een rol waardoor deze niet frequent vervangen moet worden. Dit was bij de vorige machine wel het geval, wat meer arbeids- en kostenintensief was.

Vlakfolie op rol

Doordat er gewerkt wordt met vlakfolie op een rol, ligt de kost per zak veel lager om 2 redenen:

  1. De zakken worden op maat gemaakt waardoor er minder plastic verloren gaat.
  2. Zakken op een rol zijn voordeliger qua kostprijs.

De inplanting van de Essegi F1000 werd strategisch bepaald, verder weg van het stortpunt, maar in lijn met hun bestaande robotpalletiser. Hierdoor wordt het verpakkingsproces naadloos geïntegreerd met het verdere logistieke systeem van het bedrijf.

Hogere verwerkingssnelheid

Bovendien zorgde Ausloos ervoor dat de bestaande robotpalletiser efficiënt samenwerkte met de bestaande verpakkingsmachine. Hierdoor werd een aanzienlijk hogere verwerkingssnelheid bereikt dan voorheen, waarbij de Essegi F1000 in staat is om 400-500 zakken per uur te verpakken, waardoor het productieproces vlotter en sneller verliep.

Het project werd een groot succes en leverde een zeer tevreden klant op. Met de Essegi F1000 kreeg Zandzuigbedrijf Het Noorden een efficiënte verpakkingsoplossing die hun kwartzand sneller, beter en kosteneffectiever verpakte in polyetheleen zakken gevormd van de rol. Bovendien duurde heel het proces van aanvraag tot plaatsing slechts 6 maanden.

Machines gebruikt in deze realisatie:

  • Essegi F1000 met nettoweger
  • Thermotransferprinter
Lees meer over de realisatie icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Efficiënter verpakken: zo doet Zandzuigbedrijf Het Noorden dat

Ausloos Verpakkingstechniek bvba

Ausloos Verpakkingstechniek levert verpakkingsmachines voor het afwegen en verpakken van poeders en granulaten in zakken, palletiseren en pallethandling. Afzakinstallaties voor openmond- en ventielzakken, FFS installaties voor vlakfolie en buisfolie. Palletiseermachines... Lees meer