Afzakinstallatie voor aardappelvlokken

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Afzakinstallatie voor aardappelvlokken

Van Remoortel, met als bekendste merk Remo-frit, zocht een FFS afzakinstallatie om aardappelvlokken te verpakken. Ausloos zorgde voor een oplossing op maat van de gewenste snelheid, hoogte, reinigbaarheid en andere vereisten van het bedrijf.

Aardappelvlokken zijn een restproduct dat ontstaat bij de productie van aardappelfrieten. De vlokken hebben een grootte van 1 tot 5 millimeter. Van Remoortel zocht een afzakinstallatie die deze vlokken kon verpakken in zakken gevormd van buisfolie, met een gewicht tussen de 10 en 25 kilogram.

Ausloos, gespecialiseerd in verpakkingstechnieken, installeerde een MTB IN PL-afzakmachine die zakken vormt, vult en sluit. Het verpakken gebeurt volautomatisch. Hoeken in de machine werden afgerond en gepolijst, zodat er geen resten kunnen achterblijven. Voordat de zakken geseald worden, worden ze nog eens goed opgeschud en ontlucht. Op die manier zijn ze goed stapelbaar. De afzakinstallatie voldoet aan de ATEX-normering, die bepaalt hoe een machine moet zijn voorzien in mogelijke explosies bij producten.

Bekijk hier meer icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Afzakinstallatie voor aardappelvlokken

Ausloos Verpakkingstechniek bvba

Ausloos Verpakkingstechniek levert verpakkingsmachines voor het afwegen en verpakken van poeders en granulaten in zakken, palletiseren en pallethandling. Afzakinstallaties voor openmond- en ventielzakken, FFS installaties voor vlakfolie en buisfolie. Palletiseermachines... Lees meer