De Lödige L1 laboratorium menger

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
39 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: De Lödige L1 laboratorium menger

Lödige Process Technology heeft de kleinste machine in haar geschiedenis gebouwd, en dit op vraag van een bestaande klant met heel specifieke high-containment verwachtingen.
De laboratorium ploegschaarmenger Type L1 heeft een trommelvolume van slechts één liter en werd speciaal ontwikkeld voor het mengen van zeer uitdagende droge poeders in ontwikkelingslaboratoria. Het gaat dan meer bepaald om poedervormige stoffen die zeer gevoelig, extreem duur of zelfs uiterst gevaarlijk zijn voor de gezondheid van de mensen die ermee in aanraking komen.

Het mengproces moest dus in een gasdichte container (ook wel `glovebox` genoemd) kunnen gebeuren. De menger moest dus met geïntegreerde handschoenen in een glazen veiligheidsbehuizing worden bediend en onderhouden. Om deze reden moest de machine speciaal ontworpen worden om aan deze speciale eisen te voldoen.
De L1 mini-menger voldoet aan al deze eisen: dankzij zijn kleine trommel en een hoekaandrijving is hij ongelooflijk compact. Tegelijkertijd is hij consequent eenvoudig te bedienen en zijn alle componenten gemakkelijk te verwijderen, wat betekent dat met name slijtdelen, die via een luchtsluis in het dashboardkastje moeten worden gebracht, gemakkelijk kunnen vervangen.

Deze compacte laboratorium ploegschaarmenger is een speciale toevoeging aan de L-serie, het laboratoriumassortiment van Lödige. Deze machines zijn ontworpen voor ontwikkeling en productie van kleine batches en zijn verkrijgbaar met trommelvolumes die variëren van 5 tot 50 liter. De L-serie laboratoriummengers zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen in product- en procesontwikkeling: zo kunnen ze met name poedervormige, korrelige en vezelige componenten verwerken, al of niet met toevoeging van vloeistoffen voor bevochtiging, granulatie en coating. Ze kunnen ook kwetsbare stoffen mengen zonder hun structuur te vernietigen en mengen zonder probleem vetten, lecithines en soortgelijke producten.

Geschreven door

Logo van:De Lödige L1 laboratorium menger

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions vertegenwoordigt in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten. U kan bij Eskens terecht voor al uw vragen over de producten die ze vertegenwoordigen, het organiseren... Lees meer