40% energiebesparend en 75% minder onderhoud / ATEX

icon.highlightedarticle.dark Onderhoud
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: 40% energiebesparend en 75% minder onderhoud / ATEX

Poeth Solids Processing heeft 2 stuks lucht gedragen transportband (Airbelt Conveyors) geïnstalleerd voor een capaciteit van 160 m3/uur t.b.v. een Biomassa Centrale. De totale lengte bedraagt ca. 200 mtr.

Deze nieuwe generatie Poeth AirConveyor resulteert in 40% energiebesparing en 75% minder onderhoud.

Door een constante aanvoer van de juiste hoeveelheid lucht, creëert Poeth een krachtige luchtfilm vlak onder de transportband binnen haar nieuwe transportsysteem. Deze krachtige luchtfilm maakt het mogelijk de transportband inclusief bulkgoederen, zwevend te houden volgens het principe van een hovercraft. Alleen een enkele transportrol op het aandrijf-, span- en keerstation is nodig om de transportband in beweging te brengen. De nieuwe AirConveyor van Poeth elimineert 95% van alle draaiende elementen in vergelijking tot traditionele bandtransportsystemen. De AirConveyor van Poeth kent daardoor veel minder wrijving. Dat maakt het lucht gedragen transportsysteem 40% energiezuiniger en bovendien geluidsarm (<80dbA). Minder draaiende delen zorgen voor 75% minder onderhoud en minder slijtage aan de transportbanden. Minder draaiende delen zorgen bovendien voor minder warmteontwikkeling en minder risico op stof explosies (ideaal voor ATEX gevoelige producten). De Airconveyor van Poeth is bijzonder geschikt voor extreme omstandigheden zoals een zeezoute omgeving en lastig bereikbare locaties.

Geschreven door

Logo van:40% energiebesparend en 75% minder onderhoud / ATEX

Poeth BV

Uitgangspunten voor Poeth zijn altijd: Beheersing van de technologie van alle industriële processen, arbeidsbesparing door automatisering en energiebesparing. Wij hebben enkele specialisaties, zoals de genoemde veevoederindustrie. Daarnaast bouwt Poeth installaties... Lees meer