Vloerweegschalen voor het vullen van big bags

icon.highlightedarticle.dark Vullen van zakken
126 bekeken Laatste wijziging: 25 januari 2024
R427: de ideale indicator voor vloerweegschalen
R427: de ideale indicator voor vloerweegschalen | Foto: ABW

Voor het vullen en afwegen van bulkproducten in big bags is een belangrijke rol weggelegd voor vloerweegschalen. Anton Bouwkamp, eigenaar-directeur van weegspecialist ABW, zet uiteen waarom.

Wat zijn aandachtspunten bij de keuze voor een big bag vulinstallatie?

“Een passende big bag vulinstallatie voor wegingen via de vloer is meestal maatwerk. Houd om te beginnen rekening met het te wegen product. Het maakt daarbij een verschil of je poederachtige substanties of vloeistoffen afvult. Dat heeft gevolgen voor de gebruiksuitvoering, bijvoorbeeld in het kader van explosiegevaar, en de aansturing van de weegprocessen, zoals de vulsnelheid en -methode. Om dit proces te stroomlijnen bieden we afvulmogelijkheden aan met constante of pulserende signalen en grof- of fijndosering.”

Wat zijn enkele unieke mogelijkheden van de big bag weegsystemen van ABW?

“Onze systemen zijn inzetbaar voor het wegen van bulkgoed tot en met 2000 kg. Weegcapaciteiten daarboven realiseren we op aanvraag. Wanneer explosiegevaar een thema is, maken wij de systemen geschikt voor ATEX-zones. Onze vloerweegschalen voor het wegen van big bags zijn daarnaast uit te rusten met automatische navulcorrectie, wat zorgt voor een constantere vulling.

Rinstrum R427 indicator

Met name de Rinstrum R427 indicator, die over een rvs-behuizing beschikt, is ideaal voor big bag wegingen. De firmwareversies K410 voor batching en K411 voor mixen en afvullen zijn afgestemd op het gebruik van big bag vulinstallaties. Het voordeel van deze indicator is dat er geen PLC nodig is om de besturing te regelen. Je kunt er alle kanten mee op: de R427 is uitvoerbaar met maximaal 32 I/O’s.”

Meer weten? Neem contact op voor een vrijblijvend advies op maat via onze website.

Geschreven door

ABW

ABW bekleedt een vooraanstaande positie op het gebied van professionele weegapparatuur en (geautomatiseerde) weegoplossingen. Lees meer