Stalen weegbruggen: robuust en uiterst betrouwbaar

icon.highlightedarticle.dark hulpmiddelen
46 bekeken Laatste wijziging: 26 januari 2024
Stalen weegbruggen
Stalen weegbruggen | Foto: ABW

In de handling en verwerking van droge stoffen en stortgoed zijn precisie en betrouwbaarheid essentieel. Een stalen weegbrug biedt uitkomst bij het wegen van grote volumes. In dit artikel maken we u wegwijs in de mogelijkheden.

Verscheidenheid in uitvoeringen en opties

Stalen weegbruggen zijn beschikbaar in zowel bovengrondse als verdiepte uitvoeringen. Voor extra gebruiksgemak en veiligheid zijn de weegbruggen uitvoerbaar met traptreden en opritten.

Daarnaast zijn ze uitbreidbaar met gespecialiseerde software voor efficiënte digitale gegevensverwerking. Dit kan worden gecomplementeerd met aanvullende opties, zoals zelfhulpterminals en printers voor een sneller weegproces.

Voordelen van bovengrondse weegbruggen

Bovengrondse stalen weegbruggen worden niet beschouwd als bouwprojecten, wat een voordeel kan zijn in de context van de stikstofproblematiek. Dit zorgt ervoor dat andere bouwactiviteiten niet belemmerd worden.

Kwaliteit en duurzaamheid

Stalen weegbruggen zijn gemaakt van hoogwaardig staal. Met een gegalvaniseerde afwerking zijn ze uiterst weerbestendig, wat resulteert in een langere levensduur én behoud van waarde.

Regelmatige kalibratie met gecertificeerde testgewichten garandeert de nauwkeurigheid van de weegbrug. Periodiek onderhoud, waaronder het controleren van bekabeling en aarding, draagt op zijn beurt bij aan de bedrijfszekerheid en voorkomt onnodige en onvoorziene kosten voor reparaties.

Laat u vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden

Heeft u aanvullende vragen over stalen weegbruggen? De experts van weegbrug specialist ABW staan voor u klaar. ABW voorziet u graag van gepersonaliseerd advies en informeert u over de verschillende uitvoeringen en diensten die beschikbaar zijn.

Meer informatie icon.arrow--dark

Geschreven door

ABW

ABW bekleedt een vooraanstaande positie op het gebied van professionele weegapparatuur en (geautomatiseerde) weegoplossingen. Lees meer