5 overwegingen bij de aanschaf van een weegbrug

icon.highlightedarticle.dark hulpmiddelen
79 bekeken Laatste wijziging: 26 januari 2024
5 overwegingen bij de aanschaf van een weegbrug
5 overwegingen bij de aanschaf van een weegbrug | Foto: ABW

De aanschaf van een weegbrug voor het wegen van droge stoffen en stortgoed gaat niet over één nacht ijs. Hieronder vindt u de vijf belangrijkste punten om in overweging te nemen bij uw keuze.

1. Selecteer juiste weegbrugtype

Voor duurzaam gebruik adviseren we vaak verdiepte betonnen weegbruggen, die naadloos opgaan in het terrein. Bovengrondse weegbruggen, beschikbaar in zowel beton als staal, vereisen vaak een fundering of een onderframe voor een gelijkmatige drukverdeling.

Overweeg de inzet van een ervaren aannemer voor het treffen van de benodigde maatregelen. Bij tijdelijke projecten of locaties met veel ondergrondse leidingen zijn bovengrondse weegbruggen daarentegen ideaal.

2. Waterafvoer en stroomvoorziening

De hemelwaterafvoer verdient aandacht, in het bijzonder bij verdiepte weegbruggen. Helemaal wanneer de weegbrug op het laagste punt van het terrein wordt geplaatst (en plaatsing elders niet mogelijk is).

Dit voorkomt schade aan de constructie en de weegcomponenten, waaronder de loadcells, ten gevolge van blank staan. Ook is een dompelpomp aan te bevelen. Hiervoor is er een stroomvoorziening nodig in de put.

3. Automatiseringsopties

Efficiëntie in weegprocessen levert aanzienlijke voordelen op. Overweeg opties zoals koppelingen met administratieve systemen, zelfhulpterminals en volgdisplays om uw weegprocessen te versnellen.

4. Kalibratie en onderhoud

Regelmatige kalibratie en onderhoud zijn cruciaal om de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van uw weegbrug te waarborgen. Dit omvat alles van bekabeling tot aarding. Op deze manier verhoogt u uw bedrijfszekerheid.

5. Gebruikersonderhoud en reiniging

Regelmatige reiniging is belangrijk om storingen voor te zijn. Het gebruik van hulpmiddelen zoals T-rubbers kan helpen bij het onderhoud. Weegbruguitvoeringen met grotere werkhoogtes vereenvoudigen de reiniging.

Een betrouwbare weegbrug kopen?

Voor weegbrug specialist ABW is geen weegbrug te ver. Laat u vrijblijvend adviseren over de meest geschikte weegbrug voor uw gebruikstoepassing(en).

Meer informatie icon.arrow--dark

Geschreven door

ABW

ABW bekleedt een vooraanstaande positie op het gebied van professionele weegapparatuur en (geautomatiseerde) weegoplossingen. Lees meer