Roterende sluizen van VDL gecertificeerd volgens nieuwste norm

icon.highlightedarticle.dark Regelgeving
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Roterende sluizen van VDL gecertificeerd volgens nieuwste norm

Om stofexplosies in industriële processen te voorkomen worden compartimenten in het industriële proces van elkaar gescheiden door beveiligingen. Normaal gesproken zorgen de roterende sluizen ervoor dat er een bepaald drukverschil tussen de compartimenten blijft bestaan, waardoor het product binnen het proces getransporteerd kan worden. Tegelijkertijd kunnen roterende sluizen functioneren als explosie compartimentering. Dit betekent dat wanneer er een explosie optreedt, de roterende sluizen een barrière vormen en de explosie druk mogelijk wordt ontlast middels bijvoorbeeld een explosie breekplaat of wordt ingekapseld door een explosie onderdrukkingssysteem. Om deze functie te vervullen, dienen de sluizen aan zeer strenge eisen te voldoen.

In het begin van dit jaar zijn er bepaalde type sluizen (ook met PU bladen) van VDL Industrial Products gecertificeerd, waardoor ze nu ook voor explosie compartimentering ingezet mogen worden. Begin april is er door de Duitse keuringsinstantie FSA ook een audit afgenomen waarbij het kwaliteitssysteem voor de productie van deze draaisluizen is gecertificeerd conform de nieuwste norm (ISO 80079-34-2011) op dit gebied.

VDL Industrial Products levert complete systemen voor explosie- en brandbeveiliging van industriële processen. Afgelopen jaren heeft zij al vele processen beveiligd met blussystemen. Daarnaast levert/produceert VDL componenten voor afzuiginstallaties en bulkhandling, waaronder roterende sluizen.

Geschreven door

Logo van:Roterende sluizen van VDL gecertificeerd volgens nieuwste norm

VDL Industrial Products b.v.

VDL Industrial Products is actief op het gebied van verkoop en service van componenten voor afzuiginstallaties en stortgoedbehandeling zoals modulaire buissystemen, roterende sluizen, ventilatoren, cyclonen, wissel- en vlinderkleppen en triltransporteurs.... Lees meer