Als we iets testen, doen we het goed. Daarin gaan we een stapje verder dan een eerste behoefte van de klant. Dat betekent dat we bijvoorbeeld niet alleen de gevraagde doseertest uitvoeren, maar ook meteen het stortgewicht, storthoek en het vochtpercentage opnemen in de test­resultaten. Alle resultaten en specificaties slaan we op in een databank. Waarom? We zien databeheer als een stukje investering, meedenken en vooruitdenken in passende maatwerkoplossingen. Zo blijven we aanvullende vragen voor en beschikken we snel over productspecifieke gegevens. Door op bepaalde criteria in de databank te zoeken, zien we van bepaalde producten al vóór het testen welke elementen het transport bevorderen en welke uitvoering in schroeftransport het meest passend is.

Hoe meer we testen, hoe groter de databank en sneller de match met een vergelijkbaar product. Met deze kennis in huis hebben we een voorsprong, maar is de finish nog niet direct gehaald. Het credo blijft: testen, testen, testen, want productmaterialen laten zich niet altijd even goed voorspellen. Soms veranderen producteigenschappen onderweg van de klant naar de testomgeving. Als dit een chemisch proces, het vochtgehalte of faseverandering betreft, is dit onomkeerbaar. In dat geval is testen op locatie voor de beste resultaten noodzakelijk. Zo testten wij uitvoerig bij een koekfabrikant op locatie. Hierdoor weten we nu exact onder welke omstandigheden de juiste dosering koekkruimels aan de emulsie toegevoegd kan worden, met behoud van temperatuur en receptuur.

Kennis vergaren door uitvoerig testen voorkomt onnodige tijd- en geldverspilling voor alle partijen. In de praktijk wijst zich dit nog altijd uit. Kortom; testen is een investering in de kennis om een schroeftransporteur te ontwikkelen, die perfect is afgestemd op het transporteren of bewerken van het product van een bepaalde klant. Zo levert Van Beek als specialist op een onderscheidende manier snel en vakkundig maatwerk in schroeftransport.

________________________________________________
Michiel van Mourik (45) en Daan Mulder (22)
R&D en test engineers, Van Beek