Efficiënte vervanging voor silo containers: voordelen modulaire opslag en productie-oplossing

icon.highlightedarticle.dark Handlingsystemen voor (F)IBC
124 bekeken Laatste wijziging: 24 juli 2023
Big bag container stapelen
Big bag container stapelen | Foto: Indus Integrated Bulk Logistics
Article image of: Efficiënte vervanging voor silo containers: voordelen modulaire opslag en productie-oplossing
Big bag container dek | Foto: Indus Integrated Bulk Logistics
Article image of: Efficiënte vervanging voor silo containers: voordelen modulaire opslag en productie-oplossing
Big bag op pallet plaatsen | Foto: Indus Integrated Bulk Logistics
Article image of: Efficiënte vervanging voor silo containers: voordelen modulaire opslag en productie-oplossing
Big bag pallet | Foto: Indus Integrated Bulk Logistics

Bent u toe aan het vervangen van uw silo containers, flo-bins, of stalen containers, en ziet u op tegen de investering van het vernieuwen van het materieel? Of bent u op zoek naar een alternatief? Het innovatieve big bag systeem van Indus biedt een kosteneffectieve oplossing. In dit artikel bespreken we de voordelen van het unieke big bag systeem ten opzichte van silo containers.

De voordelen van de Indus Neva zijn:

  • besparing en flexibiliteit van opslag
  • eenvoud in reiniging
  • verbeterde veiligheid
  • lagere kosten.

Zo kunt u materiaalopslag en productie optimaliseren.

Efficiënte opslag door te stapelen

Dankzij het ontwerp van de Indus Neva kunnen big bags eenvoudig worden opgeslagen en gestapeld tot wel 7 meter of 6 ton. Profiteer van efficiënte opslagmogelijkheden en maximaliseer uw ruimtegebruik. Met het gebruik van de Indus Neva wordt bij een big bag van 100×100 met uitbulken en 1 niveau stapelen het volgende aan opslagruimte bespaard:

  • 2-hoog stapelen: 40,50%
  • 3-hoog stapelen: 60,33%
  • 4-hoog stapelen: 70,25%

Eenvoudig reinigen

Bij het vastzitten van materiaal in de silo container is het noodzakelijk om deze te reinigen. Dit proces is tijdrovend en neemt personeel in beslag. Bij het werken met big bags is dit probleem niet aanwezig. Big bags worden gerecycled, waardoor schoonmaken overbodig is. Bespaar kostbare tijd en arbeid.

Veiligheid

Het simpele ontwerp van het big bag handling systeem zorgt voor een veilige werkomgeving. In vergelijking met silo containers is het hanteren en verplaatsen van de big bag pallet, waar de big bag op rust, veel veiliger en vermindert dit het risico op letsel voor medewerkers zoals vorkheftruckchauffeurs en productiemedewerkers.

Lagere kosten

De kosten van het Indus big bag handling systeem zijn een stuk lager dan de kosten voor RVS silo containers. De vanafprijs van de Indus Neva is ca. € 300 per stuk, ten opzichte van een € 1.500 van de silo container. Hiermee kan 1 tot 1,5 ton aan product veilig opgeslagen en vervoerd worden.

Flexibiliteit en ruimtebesparing

Het big bag systeem biedt maximale flexibiliteit in intern en extern transport en opslag. In tegenstelling tot silo containers, die veel ruimte innemen, ook als deze niet gebruikt worden, kunnen de big bag handling systemen eenvoudig worden verplaatst en op beperkte ruimte worden opgeslagen. Ideaal tijdens periodes van een dal in productie.

Indus streeft naar het versnellen van de transformatie naar een duurzame, toegankelijke en veilige handling van vaste stoffen in de industrie. Wilt u advies over de juiste inzet van big bags in de opslag of productie? Neem gerust contact op met Indus via onze website.

Indus Neva big bag handling systeem icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Efficiënte vervanging voor silo containers: voordelen modulaire opslag en productie-oplossing

Indus Integrated Bulk Logistics BV

Indus Integrated Bulk Logistics BV is de producent en distributeur van systemen voor de opslag, transport en handling van bulkgoederen (solids) in of met behulp van Big Bags (FIBC’s) tot... Lees meer