Duurzaamheidsdoelstellingen halen? Vervang kartonnen Octabins door de milieuvriendelijkere Indus Neva

icon.highlightedarticle.dark (F)IBC's
133 bekeken Laatste wijziging: 6 september 2023
Big bag handling systeem en octabin
Big bag handling systeem en octabin | Foto: Indus Integrated Bulk Logistics
Article image of: Duurzaamheidsdoelstellingen halen? Vervang kartonnen Octabins door de milieuvriendelijkere Indus Neva
Octabin en big bag handling systeem | Foto: Indus Integrated Bulk Logistics
Article image of: Duurzaamheidsdoelstellingen halen? Vervang kartonnen Octabins door de milieuvriendelijkere Indus Neva
Big bags stapelen | Foto: Indus Integrated Bulk Logistics
Article image of: Duurzaamheidsdoelstellingen halen? Vervang kartonnen Octabins door de milieuvriendelijkere Indus Neva
Opslag big bag systeem | Foto: Indus Integrated Bulk Logistics
Article image of: Duurzaamheidsdoelstellingen halen? Vervang kartonnen Octabins door de milieuvriendelijkere Indus Neva
Big bag handling | Foto: Indus Integrated Bulk Logistics
Article image of: Duurzaamheidsdoelstellingen halen? Vervang kartonnen Octabins door de milieuvriendelijkere Indus Neva
Big bag logistiek | Foto: Indus Integrated Bulk Logistics

Het vervangen van kartonnen Octabins door de milieuvriendelijkere Indus Neva kan bijdragen aan het halen van duurzaamheidsdoelstellingen.

Duurzaamheidsdoelstellingen zijn in de moderne bedrijfsvoering en industrieën niet meer weg te denken. Indus streeft ernaar om de industrie duurzamer te maken door het gebruik van producten die gemaakt zijn van gerecycled materiaal, lang meegaan en ruimte besparen. Dit artikel belicht de voordelen van een big bag handling systeem van Indus dat het veilig transporteren, stapelen en legen van big bags mogelijk maakt, ten opzichte van het gebruik van octabins.

Duurzame Materialen

Het big bag handling systeem is ontworpen met gerecyclede materialen, zoals Polypropyleen en staal. Deze materialen zijn robuust, weerbestendig en hebben een lange levensduur. Hierdoor kan het systeem herhaaldelijk worden gebruikt zonder snel te verslijten. In tegenstelling tot octabins, die vaak gemaakt zijn van karton en vatbaar voor beschadiging en verval, biedt het big bag handling systeem een duurzamere oplossing met een verminderde behoefte aan vervanging en minder afval.

Efficiënter ruimtegebruik

Het big bag handling systeem maakt efficiënter gebruik van ruimte in vergelijking met octabins. Door het stapelen van big bags tot wel 4 units hoog mogelijk te maken, kan het systeem de beschikbare opslagruimte optimaliseren en behoefte aan uitbreiding tegenhouden. Dit resulteert in een vermindering van de benodigde vloeroppervlakte en creëert meer ruimte voor andere bedrijfsactiviteiten.

Recycling en verminderen van afval

Een belangrijk aspect van duurzaamheid is het verminderen van afval. Met het gebruik van de Indus Neva kunnen big bags vaker gebruikt worden. Het big bag handling systeem biedt de mogelijkheid om big bags meerdere keren te gebruiken, wat de behoefte aan wegwerpmaterialen zoals octabins vermindert. Door het verminderen van afval en het bevorderen van herbruikbaarheid draagt het systeem bij aan een circulaire economie en verlaagt het de milieu-impact van de industrie.

Energie- en kostenefficiëntie

Het gebruik van een big bag handling systeem kan ook leiden tot energie- en kostenefficiëntie. Het systeem maakt het mogelijk om big bags veilig en efficiënt te transporteren, stapelen en legen, waardoor de operationele kosten worden verlaagd. Bovendien kan het verminderde gebruik van octabins, die vaak eenmalig worden gebruikt en vervangen moeten worden, leiden tot kostenbesparingen op lange termijn en een lagere ecologische voetafdruk.

Oordeel

Het big bag handling systeem biedt niet alleen voordelen op het gebied van veiligheid, efficiëntie en kostenbesparing, maar ook op het gebied van duurzaamheid. In vergelijking met het gebruik van octabins biedt het big bag handling systeem een groenere en milieuvriendelijkere oplossing voor het hanteren van bulkmateriaal binnen uw bedrijf. Voor bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, kan de implementatie van dit systeem een belangrijke stap zijn naar een meer verantwoorde en efficiënte operatie.

Indus streeft naar het versnellen van de transformatie naar een duurzame, toegankelijke en veilige handling van vaste stoffen in de industrie. Wilt u advies over de juiste inzet van big bags in de opslag of productie? Neem gerust contact met ons op.

Innovatief big bag handling systeem Indus Nevaicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Duurzaamheidsdoelstellingen halen? Vervang kartonnen Octabins door de milieuvriendelijkere Indus Neva

Indus Integrated Bulk Logistics BV

Indus Integrated Bulk Logistics BV is de producent en distributeur van systemen voor de opslag, transport en handling van bulkgoederen (solids) in of met behulp van Big Bags (FIBC’s) tot... Lees meer